v rubriki dogodki:
.. / / / 26.04.2004

Turneja Eyesburn po Sloveniji

Eyesburn že predstavili slovenski publiki, bo ta odlična zasedba, ki meša različne stile od reggaja duba metala... Zopet uletela v našo podalpsko državico. v Sloveniji bodo namreč koncertirali od 26. aprila do 2. maja 2004

Beograjska skupina Eyesburn je nastala leta 1994 in združuje zvoke dub-a, drum`n`bass-a, jungla in hard cora. Ime Eyesburn je nastalo kot posledica televizije, ki je ljudem, kot sami pravijo "spržila oči i mozag". Leta 1995 so izdali prvi album Freedomized, ki je bil posnet v živo in je izšel samo na kaseti. Leta 1998 so izdali svoj prvi studijski album Dog Life, na katerem je tudi predelava pesmi Exodus Bob Marley-a. Na naslednjem studijskem albumu Fool Control, skupina Eyesburn uporabi še več dub in drum`n`bass ritmov.

V srbskem filmu Munje nastopijo kot klubski bend s skladbama Fool Control in Rizlu ima a ličnu kartu nema. Leta 2001 so izdali album Gabbau, pri katerem svoje glasbene aktivnosti še bolj razširijo v smeri reggea zvokov. Takrat pride do sodelovanja z duetom Ank Steadyspear iz Jamajke, s katerim so izdali bolj reggae album Cool Fire.

Tokrat pa nam bo ena izmed bolj popularnih skupin v Srbiji in Črni gori predstavila najnovejši album SOLID, ki smo ga sicer imeli priložnost spoznati že na krajši lanskoletni decembrski turneji. To je že njihov šesti album če ne štejemo kompilacij. V Beogradu so bili Eyesburn tudi spremljevalni band Maxa Cavalere, kjer so pretežno izvajali skladbe Maxovega benda Soulfly in nekaj svojih. Posneli so tudi eno skladbo za novi album skupine Soulfly, ki izide letos, ko so Eysburn tudi povabljeni kot predskupina Soulfly po ZDA.

Koncerti po Sloveniji:
26.4. Velenje - MC,
27.4. Koper - MK&C,
28.4. Ljubljan - Orto club,
29.4. Nova GOrica - Mostovna (Mesto Mladih),
30.4. Sl. Bistrica - Born To Be Wild fest
1.5. POSTOJNA - MC

Za Street Explosion ter Rock Vibe

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

eyesburn - thumbnail

eyesburn