v rubriki dogodki:
.. / / / 26.10.2010 07:07

Joe Satriani v Ljubljani 10. novembra 2010

V ljubljansko Halo Tivoli v sredo, 10. novembra 2010 prihaja vrhunski kitarski virtuoz Joe Satriani, ki je svetovno znan kot en izmed tehnično najbolj dovršenih in spoštovanih kitaristov v zgodovini rock glasbe.

Satriani se je rodil leta 1956 v Westburyu, New York in je pričel igrati kitaro pri 14. letih, je leta 1971 že učil igranja kitare druge. Eden izmed njegovih učencev je bil tudi kitarist Steve Vai.

Leta 1974 je študiral z dvema mojstroma modrnega jazza, kitaristom Billyjem Bauerjem in pianistom/skladateljem Lennijem Tristanom, štiri leta kasneje pa se je preselil v kalifornijski Berkeley, kjer je pričel kariero učitelja kitare. Med njegovimi najbolj znanimi učenci so bili David Bryson (Counting Crows), Kirk Hammett (Metallica) in Larry LaLonde (Primus).

Leta 1984 je Joe Satriani izdal istoimensko malo ploščo s petimi skladbami in naslednje leto končal svoj prvi album Not Of This Earth. Leta 1987 je izšel že drugi Satrianijev album Surfing With The Alien, ki je postal svetovni fenomen s prodajo več kot milijona izvodov samo v ZDA.

Sodeloval je z Mickom Jaggerjem na njegovi prvi solo turneji. Leta 1994 je prevzel mesto glavnega kitarista skupine Deep Purple za turnejo po Evropi in na Japonskem ter začasno zamenjal Ritchieja Blackomorea. Leta 1996 se je prvič podal na turnejo v zasedbi G3, ki je požela velikanski uspeh po vsem svetu.

Leta 2009 se je Satriani združil s Sammyjem Hagarjem in Michaelom Anthonyjem (Van Halen) ter Chadom Smithom iz skupine Red Hot Chili Peppers in z njimi ustanovil skupino Chickenfoot. Prvi album te zasedbe je postal mednarodno uspešen, prejeli pa so zlate nagrade v ZDA, Kanadi in Evropi, poleg tega pa so jih v reviji Classic Rock Magazine razglasili za najboljšo novo skupino leta 2009.

www.satriani.com

Vstopnice:

Tribune Vzhod in Zahod: 34,00 EUR
Parter: 39,00 EUR

Predprodajna mesta
Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, e-Študentski servisi, Europark (Maribor), Hala Tivoli, Kino Šiška, Vstopnice.com - Ekopool Celje, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, kioski 3DVA ...
Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com

Mojca Peternelj - avatar

Mojca Peternelj / mojcapeternelj.com

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 12.10.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 1 člankov.

Joe Satriani - thumbnail

Joe Satriani