v rubriki dogodki:
.. / / / 11.02.2010 17:21

Jokari Players na odru Gala hale

V našem novem ciklu Pozor! Nov bend na vidiku! se bo v petek, 12. februarja v Gala Hali na Metelkovi predstavil francoski projekt Jokari Players. Zgodba nastanka Jokari Players je preprosta. Guillaume in Maël sta lani iz čistega užitka začela igrati v neki lyonski kleti in tako je nastal duo, v katerem sta povezala elektroniko in stari dobri rokenrol. Vendar pa iz te fuzije začuda ni nastal eletro-rock, temveč svojevrsten pop, zaradi katerega sta bila glasbenika nominirana za odkritje leta 2009 selektorjev znamenitega festivala Printemps de Bourges.

Guillaume Dussably (elektronika) je pod imenom le Filibil dolga leta igral v triu Zobulbe, dela glasbo za gledališče in plesne predstave ter poučuje studijske tehnike in elektronsko glasbeno produkcijo na šoli za glasbene poklice Lyonu.

Maël Salètes (kitara, glas) je ustanovni član in skladatelj benda MacZde Carpate, ki je zaznamoval francosko neodvisno sceno v začetku novega tisočletja. V Sloveniji je bend nastopil že večkrat (K4, Menza pri Koritu, koncert v Zvezda parku ob vstopu Slovenije v EU, Gala Hala) ter gostovanja nadgradil v sodelovanja s slovenskimi glasbeniki (N'Toko, Moveknowledgement). Mael kot kitarist in pevec sodeluje tudi s skupinami Kampec Dolores (Budimpešta), Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp (Ženeva), L'Étrangleuse (Lyon).

Terenutno snemata prvi album, "We’re Noncommittal", ki bo predvidoma izšel februarja 2010.

Vstop prost! Izstopnina po lastnem presodku.

Za Gala Halo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat