v rubriki dogodki:
.. / / / 24.01.2001

Juff v Ortu

Danes bodo v klubu Orto nastopili Juff - igrajo funky muziko, štart koncerta pa bo ob 22h. Ime skupine bi naj pomenilo kratico za Just For Fun in nima globljega pomena. Vabljeni!

Juff o sebi
Svojo glasbo doživljamo kot zabavo in si prizadevamo, da bi jo tako doživljali tudi naši poslušalci, čeprav naša glasba velikokrat ni le zabava, temveč tudi nekakšen zmeden izraz ljubezni in sovraštva. V besedilih se najpogosteje osredotočamo na teme kot so sovraštvo, neuslišana ljubezen, droge in ostali problemi, s katerimi se srečuje današnja mladina.

Bend je začel delovati leta 1997. Po razpadu skupine THE PEST, katere člana sta bila Edo Gal (kitarist in pevec) in Teo Vida (basist), sta se bobnar skupine DONALD BREED in kitarist skupine HAPPY BAND pridružila in nastala je skupina JUFF. Po nekaj začetnih komadih smo spoznali, da bend kot tak ima smisel in zaceli intenzivneje igrati. Kmalu je nastal naš prvi "uspešnejši" komad Pictures. Ker smo začeli svoj stil glasbe sprva s funky-core glasbo, smo ožje in širše občinstvo presenetili s komadi, kot so: 65 years old, Stairs, Baby kill me, God,... Nato je nastal sadež znoja in krvi, Say one Say two, ki pa malce izstopa iz prej omenjenega stila glasbe (funky).
Leta 1998 smo se udeležili Rock tabora na Madžarskem, natančneje v Tokaju (majhno mestece na severovzhodnem delu Madžarske, svetovno znano po kvalitetnem vinu Tokaji Asszu). Rock tabora se je udeležilo dvanajst madžarskih rock skupin. Strokovna žirija je tudi določila najboljše izvajalce tega tabora in jih tudi nagradila. Tako smo tudi mi prejeli nekaj simboličnih nagrad (za naj pevca, naj bobnarja, naj basista in za najboljšo priredbo, ki je bila tudi eden od pogojev za udeležbo tega 7-dnevnega festivala).
Vsa tri leta smo že naredili veliko materiala, vendar od tega veliko komadov več sploh ne igramo npr. 65 years old, Stairs, ... Zaenkrat ostajamo pri izbranih dvanajstih komadih, ki so nam osebno najbolj pri srcu.
Koncerti, katerih smo se največkrat udeležili so bili večinoma v Prekmurju, igrali pa smo tudi v Mariboru, Ljubljani, Novi Gorici, Izoli, Novem Mestu, na Prevaljah,... Nastopali pa smo tudi v tujini (Hrvaškem in Madzarskem). Večkrat smo nastopali tudi z znanimi bendi kot so Psihomodopop, Psycho-Path, LET3, Urban, Leteči odred, Skytower, Siddharta, itd.
Največje uspehe smo dosegli letos (2000), saj smo se udeležili festivalov ROCK OTOCEC in PEPSZI SZIGET (Eurowoodstock v Budimpešti). Na ROCK OTOCCU nas je strokovna žirija izbrala za najbolj obetavno med neuveljavljenimi skupinami, ki so nastopile na tem festivalu. Na dober odziv pa smo naleteli tudi v Budimpešti.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

JUFF - thumbnail

JUFF