v rubriki dogodki:
.. / / / 11.02.2002

K4: The Mission

Res je. V Klub K4 prihajajo neminljivi The Mission. Na njihovo željo bo publiko ogrel Kirk Brandon, znan kot pevec punk-gotskega benda Theatre Of Hate in nato Spear Of Destiny. Koncert se bo zgodil v sredo, 13. februarja ob 21.30 - oblečite se v črno in bodite tam.

Začetki benda sodijo v mitologijo dark/gotskega rocka - v l. 1986, ko sta se Wayne Hussey in Craig Adams odcepila od začetnikov žanra Sisters Of Mercy in ustanovila The Mission (in sta tudi jedro sedanjega tria). Še isto leto sta bila vinila maksi-singla Serpent's Kiss in Like A Hurricane neodvisni uspešnici; sledi pogodba s Polygramom (danes Universal) in nove uspešnice - tokrat na glavni britanski lestvici Top 30 - Stay With Me, pa Wasteland in Severina, nato prvi album God's Own Medicine in Children, ki je izšel tik pred svetovno turnejo World Crusade; ta jih je l. `87 prvič pripeljala v Ljubljano.

Sledil je daljši presledek - nova mala plošča Butterfly On The Wheel in album Carved In Stone ste izšla l.'90, ko so tudi drugič nastopili v Ljubljani pred razprodano halo Tivoli. Sledil je album Masque z elementi elektronike; skupino je zapustil kitarist Simon Hinkler, basist Craig Adams pa je odšel k The Cult.

Vodja benda in pevec Wayne Hussey je pri Phonogramu izdal še the best of album Sum & Substance, novi, zopet bolj kitarski album Neverland je izšel pri neodvisni založbi v distribuciji Sony-ja, Wayne pa je oživel tudi izvirni simbol in logotip benda; po novem presledku in kompilaciji Resurrection pa je konec lanskega leta izšel nov album Aura, o katerem je britanska glasbena revija Q zapisala: "Edina pot naprej za bend je bila, da nehajo, ali pa da se - skorajda nemogoče - pomladijo z najboljšim albumom doslej. Neverjetno, a Hussey je dosegel slednje z albumom, ki ima možnost doseči nove generacije črno oblečenih občudovalcev. Iz Aure mezi sleazy teatralnost in limonast humor, ko pevec opisuje izredna seksualna srečanja v pesmih, kot so himnična (Slave To) Lust (Suženj sle) in Evangeline. Album se razteza od barov Katalonije do neonskih ulic Tokia in se svobodno prepušča prepovedanemu sadežu valujočih, bonsheeidnih kitar in krivde prostih pop refrenov."

Ker v K4 želijo privržencem skupine omogočiti sproščeno in intimno srečanje z glasbeniki, bo število prodanih kart omejeno na 350! Cena karte bo 2.900 sit (v predprodaji in na dan koncerta).

11. in 12.2.2002 jih boste med 12. in 18.uro lahko kupili v Klubu Metropol na Kersnikovi 6. Na dan dogodka, 13.2.2002, pa jih bomo prodajali od 21.ure dalje na blagajni Kluba K4.

Za Klub K4

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

The Mission - thumbnail

The Mission