v rubriki dogodki:
.. / / / 18.08.2000

Kaj dogaja ta petek na Trnfestu?

Vas zanima kaj se bo ta petek 18. avgusta dogajalo na Trnfestu? Poleg tega, da je to skoraj edino pravo dogajanje v Ljubljani v času kislih kumaric, pečene koruze, brezplačne vstopnine in neznanske gneče se vam bo predstavil hrvaški band Glasshoper, v Improklubu pa boste lahko uživali v nočnih gledaliških improvizacijah.

GLASSHOPPER(Hrvaška) - blues noise rock večer ob 20.30
Glasbeni prvenec skupine Glasshopper Carnival Tunes and Earwing je umešal v svojo glasbo imena kot so: Mule, Pere Ubu, The Cramps, Waitsa, JSBX, Gang of Four in celo Hendrixa. Nastal je oster, začinjen paprikaš, ki bi se lahko tudi imenoval psihodelični blues-noise groove, dodatno obogaten z divjaškim, vznemirjujočim jazzy trombonom.

Glasshopper bodo s svojimi psihadeličnimi bliski in gromi, ustaljenih rock form in kaotičnimi glasbenimi priredbami besedil napolnili poslušalca z vsaj trojno dozo dnevne energije.

IMPROKLUB (nočne gledališke improvizacije v dvorani) - ob 23.00
Improklub prinaša v gledališki prostor improvizacije nove, še neuveljavljene improvizacijske zvrsti, ki se odlikujejo predvsem po domiselnosti, zabavnosti in dramsko zahtevno zgradbi.

Mednje spadajo denimo enolončnica (niz kratkih, med seboj nepovezanih duhovitih prizorov), pripoved (daljša zgodba z lastnostmi telenovele, špargelj (kolaž čustev in razpoloženj), sitkom (zgleduje se po situacijskih komedijah). Večere dopolnjujejo improvizirani songi in glasba v živo.

Za KUD France Prešeren

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Trnfest 2000 - thumbnail

Trnfest 2000