v rubriki dogodki:
.. / / / 05.03.2009 12:00

Kaneo v Ljubljani in Mariboru

Etno zasedba Kaneo bo v četrtek 5. marca gostovala v etno klubu Zlati zob v Ljubljani, dan kasneje, v petek 7. marca, pa v jazz klubu Satchmo v Mariboru. Kaneo je zasedba, ki ustvarja avtorsko glasbo v energični polizvočni in večplastni obliki, obenem pa ohranja stara izročila ljudske glasbe Balkana in španskega flamenka.

Kaneo mistiko nosi že v samem imenu. Avtor večine glasbe Kanea je Goran Bojčevski, ki je odraščal v Bitoli v Makedoniji, kjer je napravil tudi prve glasbene korake. Diplomiral je na ljubljanski glasbeni akademiji. Bil je član nekaj zelo resnih glasbenih zasedb kot so Makedonska filharmonija iz Skopja, Akademski orkester Ljubljana ter ansambla opere in baleta v Mestnem gledališču Ljubljana. Uspešno je opravil tudi sprejemni izpit na Universität Mozarteum v Salzburgu. V

barvitosti mešanih taktovskih načinov, neparnih ritmov, poliritmije in improvizirane igre se da zaznati izjemen zanos skupinske igre, jedrnate prepoznavne melodije in udarne momente, ki jih glasbeniki ne prepuščajo naključjem. Njihova glasba je preplet občutenj, črpanih iz različnih glasbenih žanrov; predpisana pravila se rušijo, meje med pričakovanim in nemogočim pa se brišejo.

Člani:

Goran Bojčevski - klarinet, kaval, gajde, okarina, piščali
Damir Mazrek - tolkala Marko Korošec – kitara, oud, tambura
Luka Herman Gaizer - doublebass wery fresh
Petra Koprivec - piano

Vstopnine ni - klobuk prispevki!

Za Zlati zob in Satchmo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Damir Mazrek in Goran Bojčevski - thumbnail

Damir Mazrek in Goran Bojčevski