v rubriki dogodki:
.. / / / 13.11.2003

Kiks na Metelkovi

Kiks - petek, 14. november ob 22h, Menza pri koritu, Metelkova - vstop prost! Koliko kiksov naredimo v življenju, nihče več ne šteje. Postali so naš vsakdan in vsakdanje je ustanoviti novo skupino. Kiks so naredili usodni korak rojenega glasbenika, da ne popušča pod tlako za vsakdanji kruhek. Dicky B. Hardy, Minusi, Erotični, Disco Kings so za člani te skupine, njen največji kiks je igranje primarnega rocka z nabojem Stooges, ki pri Slovencih ne šteje.

Z lahkoto jih pripišemo trenutnemu stoner rock toku, a imajo dovolj punkovskega naboja, da se od njega ločijo. Premastno rockovska pa je njihova nabritost, da bi jim rekli punk, saj izhajajo iz njegove predhodnice. Napalmova kitara in trda rudimentarna ritmika s punk rockovskim nabojem jih v tem prostoru dela samosvoje.

Četudi gledajo bolj nazaj kot naprej in kljub jekleni slovenski besedi ne pristajajo na postavljena pravila, ne spreminjajo jih, ampak preskakujejo in zato delajo kiks. Ne zanima jih šou, ne zanima jih politika, tisto kar velja je le rockanje!

zasedba:
Niko Novak - vokal
Dušan Teslič - kitara
Ivan Klun - bas kitara
Gašper Drašler - bobni

Kiks - thumbnail

Kiks