v rubriki dogodki:
.. / / / 22.01.2001

Klemen Klemen iz Trnowga v MKNŽ

V Ilirskobistriškem MKNŽ se bo v petek 26. januarja predstavil trnowski reper Klemen Klemen, ki je lani izdal svoj zgoščeni prvenec Trnow Stajl iz katerega zagotovo poznate prvi single Keš p*čke.

Klemen Klemen se z rapom vztrajno ukvarja že deset let. V osnovni šoli ga je navdušil break dance; sprva kot ples, ki ga je navedel na misel, da bi se celo vpisal v kakšen plesni tečaj break danca, potem pa ga je prevzelo glasbeno ozadje tega plesa in ga kmalu preusmerilo k rapu. Še takrat je začel pisati besedila, včasih kar med poukom v šoli, predvsem pa doma na glasbo. V tišini nastajajo njegova besedila le izjemoma, saj je glasba tisto, kar mu daje navdih za besede in mu narekuje vsebino komada. Drugi pomembni navdih za pisanje pa je Trnovo, kjer je Klemen, tako rekoč, doma, kraj (nesrečnega imena), ki ga ima rad in ga pozna do zadnjega kotička.

Klemen Klemen piše v slangu ljubljanske mladine, besede, ostre in začinjene, dokumentirajo vsakdanje dogajanje in pripetije na trnovskih ulicah, pripovedujejo o prijateljih in znancih ter izdajajo Klemnov pogled na svet, ki pa ga nikomur ne vsiljuje. Včasih je vsebina konkretna in resnična, drugih splošnejša in domišljijska. V ritmu rapa z raznolikimi glasbenimi podlagami nam Klemen govori o glasbi, policajih, drogah, zabavi, kriminalu, puncah, ljubezni, o svojih prepričanjih, sanjah. Lahko rečete karkoli, tega, da je Trnow Stajl dolgočasen, pa mu ne boste mogli očitati. Vse pesmi so duhovite in neposredne, narejene "direkt iz srca".

Po desetih letih rapanja, druženja z rap glasbeniki, sodelovanja pri rap projektih (npr. Ali Ena in Pasjega kartela) je Klemen Klemen končno prišel do samostojnega albuma, ki ga je posnel v Studiu Kan v Ljubljani. Gotovo gre za glasbeni izdelek, ki bo razburil duhove in dvignil prah. Ampak, kaj ni to usoda pravega rapa? Da nas šokira in preizkuša našo strpnost? Zanimivost: Klemen Klemen je izid svojega albuma napovedal že spomladi z nastopom v živo na sklepni prireditvi festivala Generacija X v Cankarjevem domu. Rapal in ostal živ!

V MKNŽ, kot že rečeno petek, 26.01.2001 ob 22h.

Foto: (c) Simon Stojko Falk

Za MKNŽ

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

KlemenKlemen - thumbnail

KlemenKlemen