v rubriki dogodki:
.. / / / 17.04.2001

Klub Max: 5" Of Fame - Za narodov blagor

V petek 20. aprila se bo klubu Max v Velenju zgodil hip-hop koncert projekta 5" Of Fame - Za narodov blagor in after party, ki se bo zgodil po koncertu (plošče bodo vrteli DJ Supastar, DJ Ej, DJ Zeds in DJ Fu).

Za mikrofone bodo poprijeli naslednji reperji:

Jose
23 letni študent četrtega letnika Pravne Fakultete se na kompilaciji predstavlja tudi v solo vlogi, sicer pa je Mc skupine Nedotakljivi iz Ljubljane. Komad V letu 00 je prvi singl iz kompilacije 5`00`` OF FAME, zanj je posnet tudi videospot, ki je že na ogled v Videospotnicah (režija Ven Jemeršič).

Knez Stipe
Knez Stipe je (tako kot Klemen Klemen) doma iz Trnovega, Ljubljana. Na kompilaciji se ta študent kemije pojavlja v solo vlogi, govori pa o osnovnih življenskih vodilih.

Nedotakljivi
Nedotakljivi so tisti ljubljanski MC-ji, ki smo jih skupaj s Heavy Les Wanted slišali na predlanskem BreakBeatnikk festivalu, nastopili pa so tudi kot predskupina Das Efx v Ljubljani. Vsi trije so študentje, skupaj pa delujejo že nekaj let.

Plan B
Sta MC z imenom Zme-Den in Dj, ki se predstavlja kot EJ, oba doma v Velenju. Poleg ustavrjanja glasbe se fanta resno lotevata tudi oblikovanja tedenske radijske oddaje na radiu `Moj Radio`, oba pa obiskujeta še srednjo šolo. Definitivno dvojec, ki obeta.

Ezy-G
Ezgeta Matjaž je eden utemeljiteljev slovenske hip hop scene, rimanja pa se je že od nekdaj loteval s posebnega, zelo samosvojega stališča. Ezy je študent angleščine in najbrž tudi zaradi tega v svojih besedilih zelo razgledan, predvsem pa izredno duhovit.

Gottschee Project
Trije kočevski MC-ji najraje govorijo o svojem vsakdanu - kako se jim nič ne dogaja in kako upajo, da bo nekoč drugače. Dirty Dogg, O.G. in Semo so uigrana ekipa, ki dobro ve kam gre. Vedno znova...in... znova...

Za Radyoyo in Hip Hop vizijo

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Radyoyo - thumbnail

Radyoyo