v rubriki dogodki:
.. / / / 31.10.2003

Klubski maraton teče zadnji krog

V petek, 7. novembra se bodo v osrčju Ljubljane, v klubu Menza pri koritu, v Metelkova mestu, vsi klubski maratonci ustavili in nato s polno sapo odigrali še zadnji finalni nastop letošnjega Klubskega maratona. Veliki in mali oder Menze pri koritu bosta izmenično podpirala maratonske zasedbe po naslednjem vrstnem redu :

Küpperbusch Jr.
Manul
Corkscrew
Samo Boris in DJ d-EZ
Disdrug This Fuck
Dani Kavaš

Petek, 7. november, točno ob 21.00, Menza pri Koritu, Metelkova

Uživajte na koncertih, se vidimo!

IN KAKO JE BILO - Glej http://www.radiostudent.si/projekti/maraton/?leto=2003

Od 26. septembra do 31. oktobra so klubski maratonci podolgem in počez prečesali Slovenske klubske dvorane. Hip-hopovski dvojec Samo Boris in DJ d-EZ, drzna nu-metalska združba Corkscrew, nekonformistična DIY klika Disdrug This Fuck, trio prekmurske noise konspiracije Manul, spontan kompozitorski Küpperbusch Jr. Quartet ter Dani Kavaš, kantavtor brez dlake na jeziku, so na dolžini letošnjega Klubskega maratona gostovali v prestolnicah slovenskega klubskega dogajanja.

Pred odrom ilirskobistrškega MKNŽ, domžalskega Akumulatorja, MKK v Črnomlju, Pr'Gabrijelu in takisto v cerkljanskem CMAK, v dvorani MIKK v Murski Soboti, kranjskega Izbruha, v pivški Hiši kulture, v MKC Koper, pri Rdeči ostrigi v Škofji Loki, mariborski Pekarni, v MC-ih Brežice, Tolmin in Šmartno ob Paki ter pred odrom ormoškega Unterhunda se je ob petkih in sobotah zbirala publika z mest in okoliških krajev, ki jo zanima nekomercialna in manj konvencialna glasbena produkcija domačih skupin in glasbenikov.

Takšna glasba pri nas še vedno živi in delovanje naših klubov ter podpora medijev v smislu informiranja javnosti o segmentu ustvarjalnosti, ki ni brezpogojno podrejen smernicam množičnega okusa so tisti minimum, ki vzpostavlja možnost izbire in ohranja neodvisnost ter raznolikost kulturno-umetniške produkcije pri nas.

Turneja je po besedah udeležencev tudi letos uspešna ... glasbeniki so okusili omamne prednosti 'zorganiziranih špilov', Radio Študent je v medsebojnem sodelovanju s klubi ponovno izpeljal zadano nalogo. Včasih nas sicer vse zaskrbi obiskanost koncertnih prireditev, vendar je ta tako muhava, da je na srečo nihče od akterjev ne vzame 'smrtno' resno.

R.Š.

Klubski maraton - thumbnail

Klubski maraton