v rubriki dogodki:
.. / / / 06.07.2009 02:03

Koko & Mandovi v Tovarni Rog

Koko & Mandovi, ki bodo z Ljiljano Buttler nastopili v ljubljanki Tovarni rog v torek 7. julija, so vokalno-instrumentalna skupina, ki izvaja večinoma etno in romsko glasbo.

Ustanovljena je bila leta 2004 in za sabo ima že vrsto uspešnih nastopov v Sloveniji in tujini Člani skupine so glasbeniki s predhodnimi izkušnjami v renomiranih skupinah, kot so: Vali, Šukar… Iz ljubezni do etno in predvsem romske glasbe so se zbrali in ustanovili kvaliteten ansambel, ki se naj bi uveljavil tudi zunaj meja Slovenije.Februarja 2007 je izšel tudi prvi CD z Naslovom »Kamipe«, za katerega je po naslovni pesmi posnet tudi videospot, septembra se pa obeta promocija novega albuma "Baro dive".
Repertoar je zelo pester, kar je rezultat črpanja virov z različnih koncev Balkana ter kjer se zadržujejo in živijo Romi. Pod tem vplivom so nastale tudi avtorske skladbe, prirejene na način, ki je všečen današnjem poslušalcu.
Od začetka leta 2009 skupina sodeluje z legendarno izvajalko, med drugim tudi Romskih napevov, Ljiljanao Buttler Petrović, v svetu znano kot "mother of Gypsy soul", o kateri, sploh za ljubitelje in poznavalce, ne gre izgubljati besed.
Vsekakor vredno posluha, pravo sliko o skupini in skupnem projektu Z Ljiljano Buttler pa poslušalec dobi šele na koncertu.

Za tovarno rog

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Ljiljana Buttler - thumbnail

Ljiljana Buttler