v rubriki dogodki:
.. / / / 02.04.2005

Laibach dvakrat v sklopu Orto festa

Spektakularna in legendarna slovenska zasedba Laibach v zadnjih letih bolj pogosto nastopa v tujini in zato je mnoge presenetila informacija, da se bodo kar dva večera zapored predstavili v ljubljanskem Orto baru.

Laibach, ki imajo za seboj dobrih dvajset let delovanja, ničkoliko plošč in skoraj vsakoletne turneje po Evropi in Ameriki, se bodo v sklopu Orto festa predstavili 21. in 22.4. in občinstvo bodo zagotovo pripravili dva nepozabna glasbena večera.

Sicer so Laibach lani izdali dvojno zbirko uspešnic oziroma himen Anthems, izšla sta tudi dva od devetih DVD-jev - Videos in A film from Slovenia, ki se s spoti in dokumentarnimi filmi lotevajo njihove izredno zanimive in pestre zgodovine.

Ljubljanska koncerta bosta pravzaprav uvod v novo evropsko turnejo, v sklopu katere bodo Laibach obiskali Hrvaško, Španijo, Nemčijo, Italijo in skandinavske države ter Češko. Laibach so seveda vajeni mnogo večjih koncertnih prizorišč in zato je njihova odločitev, da pred domačim občinstvom nastopijo v intimnem klubskem vzdušju, več kot pogumna in predvsem občudovanja vredna.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Laibach WAT - thumbnail

Laibach WAT