v rubriki dogodki:
.. / / / 11.07.2013 18:43

Leonard Cohen še zadnjič v Sloveniji

79-letni Kanadčan Leonard Cohen je poet, glasbenik, pisatelj, legenda in še bi lahko naštevali. Leta 2008 se je po 15 letih ponovno vrnil na koncertne odre, njegovi nastopi pa so puščali občinstvo v transu.

Oktobra 2010 se je v sklopu svoje svetovne turneje ustavil tudi v Ljubljani in bil prvi glasbenik, ki je razprodal novo Areno Stožice. Po turneji se je umaknil izpod žarometov in pojavila so se ugibanja, da se na odre ne bo več vrnil. A Leonard je v tem času dokončal svoje nove pesmi. Leta 2012 je izdal album Old Ideas in navdušil svojo zvesto publiko. Tako se je ob promociji svoje nove plošče ponovno vrnil na glasbene odre.

Pred tremi leti, ko je obiskal Ljubljano, je ena od obiskovalk njegovega koncerta zapisala:

»Z njim še samota deluje žlahtno,«

V sklopu evropske turneje se 25.7. ponovno vrača v Ljubljano. Prihajajoči nastop bo nepreklicno zadnji, saj se po aktualni turneji Old Ideas na odre v takšnem obsegu ne bo več vračal.

Pogosto se s svojim občinstvom poheca:

“Upam, da se bomo še kdaj srečali. A obljubim, da vam bomo nocoj dali vse kar premoremo.”

Katere skladbe bo zaigral v Ljubljani si lahko ogledate tukaj.

Vstopnice lahko kupite na vseh prodajnih mestih sistema Eventim.

Na voljo je le še okrog 2000 vstopnic. Med njimi je manjše število vstopnic za parter in nekaj več za spodnje tribune. Cena vstopnic je 50 ali 60 EUR. Vstopnice za VIP parter so razprodane, na voljo pa je še 41 vstopnic iz kontigenta rezerviranega za goste izvajalca in jih je možno kupiti pri organizatorju.

Alja Kink - avatar

Alja Kink / Alja Kink Photography

Glavna urednica ŽVPL, ki je od 24.10.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 53 člankov.

Leonard Cohen - thumbnail

Leonard Cohen