v rubriki dogodki:
.. / / / 01.04.2005

Na Ortu festu tudi Leeloojamais

Orto fest nekateri zaradi narave Orto bara seveda povezujejo zgolj z rock'n'rollom, heavy metalom in nasploh tršimi rock in sorodnimi žanri, vendar Orto fest tudi letos dokazuje, da je odprt za vse glasbene skupine z domišljijo in zanimivo glasbo - mednje zagotovo sodijo tudi Leeloojamais.

Leeloojamais so pred leti izdali prvenec Pod vplivom, na katerem so predstavili v Sloveniji redko slišano zmes funka, jazza in popa, vse skupaj je zabelil zanimiv zvok saksofona in klaviatur ter seveda odličen glas Lare Šiljevinac.

Zgodila se je avtomobilska nesreča, rehabilitacija, mirovanje, zaključek študija na prestižnih glasbenih konservatorijih in v sredini lanskega leta nova plošča - Nextasy. V svojo zanimivo glasbeno zmes so dodali še moderni r'n'b in hip-hop, k sodelovanju so pritegnili nekaj zanimivih sodelavcev (Lord Lefty, Johny Keys, Sage, 6 Pack Čukur) in rezultat?

Nextasy je bila konec leta razglašena za Ploščo leta 2004, s skladbo Ne zameri mi so na SRF04 osvojili prestižno nagrado Najboljša pop skladba 2004, pred kratkim so z Venom Jemeršičem posneli videospot za skladbo Povej mi, s celovečernim nastopom pa so se predstavili po oddaji Nikoli ob desetih.

In v soboto, 16.4. se bodo Leeloojamais s svojim urbanim videnjem pop glasbe predstavili v Orto baru, tako z glasbo kot z atraktivnim nastopom pa bodo zagotovo poskrbeli za nepozaben glasbeni večer. Pridružite se jim!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

LeeLooJamais (Lara in Lord Lefty) - thumbnail

LeeLooJamais (Lara in Lord Lefty)