v rubriki dogodki:
.. / / / 26.01.2005

Lord of the Dance v Sloveniji

Konec meseca marca bodo Celje, Ljubljano in Maribor obarvali irski ritmi. Omenjena mesta bo obiskal spektakel Lord Of The Dance, ki velja za enega najuspešnejših plesno glasbenih dogodkov. Enkratne koreografije, barviti kostumi, uigranost plesalcev in privlačna scenografija so zaščitni znaki predstave, ki je bila razprodana v 36 državah po celem svetu.

V soboto, 26. marca bodo plesalci stresli odrske deske dvorane Golovec v Celju, dan kasneje, 27. marca bodo nastopili v ljubljanski Hali Tivoli, slovensko gostovanje pa bodo zaključili z nastopom v mariborski dvorani Tabor v ponedeljek, 28. marca.

Režiser, producent in idejni vodja dogodka Lord of the Dance, je legendarni plesalec Michael Flatley. Človek, ki se je v Guinnessevo knjigo rekordov vpisal kot najbolje plačani in najhitrejši plesalec ter umetnik z najvišjo premijo zavarovanimi nogami. Čeprav rojen v Ameriki, ga je irska glasba spremljala od malih nog. Z irsko glasbo in plesom sta ga povezali mati in babica. Pri enajstih letih so ga vpisali v plesno šolo irskih plesov in pri sedemnajstih je že osvojil naslov svetovnega plesnega prvaka v irskih
plesih.

Za evrovizijski nastop leta 1994 je pripravil osrednji plesni dogodek prireditve z naslovom Riverside. Njegove plesne sposobnosti so navdušile mnoge. Predstava Riverside se je oblikovala v plesni šov, ki je plesalca in koreografa Michaela Flatleya uvrstil med najbolj cenjene na svetu. Ko je zapustil predstavo Riverside, se je lotil produkcije lastnega plesno glasbenega showa z naslovom Lord of the dance.

Premiera se je zgodila leta 1996 in je takoj požela pozitivne kritike in splošno odobravanje. Predstava se je osvojila plesne odre celega sveta. Na podlagi irskega tradicionalnega plesnega in glasbenega izročila je Michael Flately priredil enkartno plesno dogajanje z moderno produkcijo in koreografijami.

Glavna privlačnost predstave je strastna ljubezenska zgodba, izpovedana skozi plesno energijo izvrstnih mladih plesalcev in plesalk, obogatena z razkošnimi kostumi, z učinkovito pirotehnično in osvetljevalno tehniko in odlično glasbo, navdahnjena s tradicionalnimi mitologijami, univerzalno razumljivimi različnim generacijam občinstva po vsem svetu.

Pozitivna energija, odlična koreografija in prepričljivost plesalcev na odru so zaščitni znak predstave.

Več informacij o slovenski turneji dobita na www,bebe.si, informacije o skupini pa na www.lordofthedance.com.

Miro Majcen - avatar

Miro Majcen

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.06.2004 na ŽVPL-u skupaj objavil 35 člankov.

Lord of the Dance - thumbnail

Lord of the Dance