v rubriki dogodki:
.. / / / 20.11.2003

Lord of the dance zopet v Ljubljani

To soboto 22. novembra bo Hala tivoli zopet topotala pod nogami plesnega šova, ki sliši na ime Lord of the Dance. Tu pa ne smemo pozabiti na režiserja, producenta in glavno zvezdo Michael Flatley, ki je poleg vsega zgoraj naštetega tudi idejni vodja tega plesnega spektakla.

Michael Flatley. Človek, ki se je v Guinnessevo knjigo rekordov vpisal kot najbolje plačani in najhitrejši plesalec ter umetnik z najvišjo premijo zavarovanimi nogami. Čeprav rojen v Ameriki, ga je irska glasba spremljala od malih nog. Z irsko glasbo in plesom sta ga povezali mati in babica. Pri enajstih letih so ga vpisali v plesno šolo irskih plesov in pri sedemnajstih je že osvojil naslov svetovnega plesnega prvaka v irskih plesih.

Za evrovizijski nastop leta 1994 je pripravil osrednji plesni dogodek prireditve z naslovom Riverside. Njegove plesne sposobnosti so navdušile mnoge. Predstava Riverside se je oblikovala v plesni šov, ki je plesalca in koreografa Michaela Flatleya uvrstil med najbolj cenjene na svetu. Ko je zapustil predstavo Riverside, se je lotil produkcije lastnega plesno glasbenega showa z naslovom Lord of the dance.

Premiera se je zgodila leta 1996 in je takoj požela pozitivne kritike in splošno odobravanje. Predstava se je osvojila plesne odre celega sveta. Na podlagi irskega tradicionalnega plesnega in glasbenega izročila je Michael Flately priredil enkartno plesno dogajanje z moderno produkcijo in koreografijami. Izpostaviti velja usklajene skupinske gibe ter neverjetno prepričljive step vložke.

Pozitivna energija, odlična koreografija in prepričljivost plesalcev na odru so zaščitni znak predstave.

Skratka zopet se obeta plesni spektakel, ki bo nedvomno navdušil plesne in tudi ne plesne fane.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Grrrrrr - thumbnail

Grrrrrr