v rubriki dogodki:
.. / / / 09.09.2004

Lower 48 in The Mass v Sloveniji

V okviru svoje slovenske turneje so bo skupini Lower 48 in The Mass mog ogledati ma sledečih mestih:
- Nedelja, 19.9.2004, MIKK Murska Sobota
- Torek, 21.9.2004, Orto Klub, Ljubljana
- Sreda, 22.9.2004, MKC, Koper

Lower 48 so nastali maja 2000 z namenom igranja glasbe, ki bo vsebovala težino metala, elemente progresivnega rocka in intenziteto punka ter hardcore-a. Njihov zvok je grob in energičen, v besedilih pa se osebne izkušnje mešajo s političnimi manifesti. Januarja leta 2001 začne bend nastopati v rodnem San Franciscu, Bay Area in kmalu izdali svoj prvi EP, "Gentle Tyranny". Slabo leto kasneje, izide njihov prvenec "Halfback". Najnovejša plošča "Skin Failure" pa izide tudi v Angliji in Evropi za Monotrome Records.

Več o njih in v poslušanje pa na:
www.lowerforty-eight.com

Štiričlanske zasedbe The Mass iz Oaklanda, Kalifornije, ki jo sestavljajo Matt Waters (sax /vokali), Matthew Solberg (bas), Tom O?Donnell (kitara) in Tyler Cox (bobni), žanrsko sploh ne moremo opredeliti, saj se le-ta s svojo dinamično strukturo pesmi sprehaja od math-rocka, punk/jazz saksofonijade, težkih metal riffov vse do grindcore vokalov (tako visokih kot nizko krulečih). Izbrani epski komadi na njihovem prvem uradnem dolgometražnem izdelku so polni cvilečih a nikakor motečih saksofonskih udarov, drvečega art-rocka in rušilnih kitar. Čeprav so njihove pesmi surove, so obenem homogene z obveznim dodatkom na melodičnosti.

Glasba skupine The Mass je obvezen dodatek za vse fane Mr. Bungle, Fantomas, Shellac, John Zorn, NoMeansNo, The Dillinger Escape Plan, Sweep The Leg Johnny, in Frank Zappa oz. za vsakogar, ki ne pozna predsodkov do novih in vznemirljivih glasbenih praks. Na posluh in na videnje.

Domača stran in poslušanje: www.themass.u