v rubriki dogodki:
.. / / / 21.05.2009 00:03

Macka B in Millions of Dreads v Celju

V soboto, 23. maja bo v Celjskem domu v Celju koncert vrhunskega reggae izvajalca iz Velike Britanije – slovitega Macka B-ja, ob njem pa bodo nastopili odlični Millions of Dreads iz Avstrije. Za zabavo po koncertu bodo poskrbeli Terazza, Jahmessenjah Sound (SRB) in Livity Reggaenaration Project (SLO).

Macka B je v začetku svoje kariere s prijatelji ustvaril “sound system” z imenom Exodus. Poleg didžejanja je bil tudi član zasedbe Pre-Wax. Kmalu je izdal dve skladbi – “Bible Reader” in ”Gentleman with Manners”, slednja je izšla na plošči z naslovom “Great British MC’s”.

Legendarni Mad Professor je videl nastopati Macka B-ja na televiziji, in ga kmalu povabil k sodelovanju. Za založbo Arriwa je posnel ploščo “Sign of the Times”, s katero je doživel prvi veliki preboj na reggae lestvice v Veliki Britaniji – takoj se je prebil na prva mesta številnih. Leta 1987 je izdal svoj drugi album z naslovom "We've Had Enough". Leto kasneje je obiskal Jamajko, kjer je posnel "Love it in Jamaica" in "Slow Down Driver" za založbo Black Scorpio.

Leta 1989 je posnel ploščo “Buppie Culture”. Leta 1990 je z izidom “Proud of Mandela” počastil izpustitev Nelsona Mandele, in še ena plošča ga je popeljala na vrhove lestvic – “Natural Suntan”. V devetdesetih je posnel 8 albumov za založbo Ariwa, sodeloval pa je tudi z drugimi založbami in tudi glasbeniki.

Sodeloval je z izvajalci kot so Sanchez, Tony Rebel, Gregory Isaac, Baba Maal, Pat Bantonom in Steel Pulse. Dvakrat je nastopil na Reggae Sunsplashu ter na White River Reggae Bash festivalu na Jamajki. Nastopil je tudi pred Nelsonom Mandelo na Nacionalnem stadionu v Kingstonu. Macka B je imel turneje po vsem svetu. Nastopal je skupaj z zasedbami in izvajalci kot so Burning Spear, U-Roy, The Wailers, Kool and the Gang, Lee Perry, Culture in številnimi drugimi.

Leta 2000 je izdal album z naslovom "Global Messenger" (Ariwa). Posnel je tudi ploščo "What's going on" s Tonyjem Rebelom (Flames). Leta 2001 je posnel dve pesmi: "Homeland Africa" in "More Knowledge". Leta 2002 se je odločil za sodelovanje s skupino Royale Roots Band, in ustvaril album “By Royale Command”. Leta 2003 je Macka B prvič nastopil v Zahodni Afriki, natančneje v Senegalu z Baba Maalom. Leto kasneje je podpisal pogodbo z Jet Star Label (Charm), za katero je posnel izjemno uspešen album “Word, Sound and Power “. Nadaljeval je z nastopi po vsem svetu, februarja 2008 pa je izdal novi album s koncertnimi posnetki, izdal pa je tudi prvi koncertni DVD.

Za Celjski dom

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat