v rubriki dogodki:
.. / / / 18.09.2003

Mad Dog se vračajo na koncertne odre

Nekoč glavna poslastica vsakega žura, uigrana zasedba Mad Dog, se ponovno vrača na odre. Skupina sicer nikoli ni uradno prenehala koncertirati, je pa leta 1991 za nedoločen čas prekinila delovanje. 26.9. se bodo vrnili na domači, ljubljanski oder Orto kluba.

Skupina Mad Dog je bila ustanovljena že leta 1987. V zasedbi Ivan Bekčič (kitara), Marko Pentek (vokal), Marko Bertoncelj (bobni), Miha Hawlina (saxofon) in Ana Korenini (bas) so leta 1991 za Helidon posneli svoj prvi in edini album, ki je izšel le v obliki kasete.

Nekatere skladbe s tega albuma lahko še vedno ujamemo na radijskih postajah, saj je bilo kar nekaj hitov, npr.: Če pridem v nebesa kdaj, Dolga cesta, Greva dol, ... Zasedba je pridno koncertirala po celotni Sloveniji. Igrali so avtorske skladbe, veliko pa tudi preigravali stare hite drugih avtorjev (predvsem 60. in 70. leta).

Pravzaprav so bili eden boljših 'cover-bandov' v tistem času. Leta 1991 je dva člana skupine k Sokolom povabil Peter Lovšin in Mad Dog so se razšli - Ivan in Marko B. sta šla k Sokolom, Ana k Don Mentoni Bandu, Miha k Dino Dvorniku..

Fantje se bodo ponovno zbrali ta petek, 26. septembra v Orto Klubu. Zasedba bo sledeča: Ivan Bekčič (kitara), Marko Pentek (vokal), Marko Bertoncelj (bobni), Davor Herceg (klaviature / ex. Soulfingers), Dare Hočevar (bas / ex. Laibach, Sokoli) in Miha Hawlina (saxofon).

Tudi tokrat od "starih mačkov" lahko pričakujemo le najboljše. Rock'n'roll!

Vabljeni!

Tanja Strasberger (RockOnNet)

Mad Dog na odru - thumbnail

Mad Dog na odru