v rubriki dogodki:
.. / / / 06.02.2011 08:02

Noctiferia v KUD-u France Prešern, 25. 2. 2011

25. februarja 2011 se bo v ljubljanskem KUD-u France Prešern zgodila prava metalska veselica. Noctiferia, ljubljanska metal velesila bo zagodla tudi domačim oboževalcem, za ogrevanje pa bomo slišali še Breedlock in Convulsive!

2010 je bilo še eno uspešno leto v štabu ljubljanske metal velesile Noctiferia. Skupino je v začetku leta pod svoje okrilje vzela prestižna francoska založba Listenable records, ki je marca izdala njihov četrti studijski album Death Culture kot eno izmed prioritet založbe za sezono 2010/11.

Plošča je julija isto leto izšla tudi za ameriški trg. Noctiferia in novi album so se tako pojavili v vseh specializiranih medijih po svetu s številnimi intervjuji, citati, recenzijami albuma, novicami, turnejskimi recenzijami in širšo metalsko publiko ponovno opomnili, da kvaliteten metal 'raste' tudi v Sloveniji.

V zadnjem letu se je Noctiferia bolj kot na domačih odrih pojavljala na evropski, saj se je v zadnjem času udeležila nekaj evropskih turnej pod okriljem booking agencije iz Poljske Massive Music. Koncert v Kudu bo tako izjemna priložnost, tako za Noctiferio kot za podpornike skupine.

Igor Nardin, idejni vodja skupine:

Tokrat smo pripravili nekoliko daljšo setlisto. Ker že kar nekaj časa nismo nastopali pred domačo publiko, se koncerta vsi zelo veselimo. Predvsem zadnje leto smo se bolj koncentrirali na tujino in zato se koncerta v Kudu zelo veselimo, da zopet stopimo pred domačo publiko, ki nas konec koncev vseeno še vedno najbolj pozna, tudi v Kudu nismo nastopali precej časa in se veselimo intime, ki jo nudi dvorana.

-- za Master of Metal

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Noctiferia / foto: Luka Kase - thumbnail

Noctiferia / foto: Luka Kase