v rubriki dogodki:
.. / / / 20.06.2009 11:24

Mahjongg v živo v Channel Zero

Indie punk/funk/electro kvarteta Mahjongg, ki bo v ponedeljek, 22. junija nastopil v klubu Channel Zero v Ljubljani, se drži sloves ene trenutno bolj vročih skupin v Chicagu. Razlog, da o njih morda še niste slišali tiči najverjetneje v tem, da se je njihova specifična glasba nekoliko težje ustoličila na lokalni sceni, saj se je skupina sprva posvečala preprostemu eksperimentiranju, iz katerega pa je nastal nekoliko čudaški, a nadvse zanimiv glasbeni kolektiv.

Mahjong sta leta 2001 formirala pevec in kitarist Jeff Carillo in klaviaturist in tolkalec Hunter Husar. Skupina ni izgubljala časa s pridobivanjem lokalne razpoznavnosti ter se leta 2004 preselila v Chicago. Pri založbi Cold Crushed, ki sta jo tačas vodila Derek Fudesco (Pretty Girls Make Graves) in Steve Akoi (Dim Mak Records), je istega leta izdala odličen EP prvenec »Machinegong«, ki mu je naslednjega leta sledil še prvi dolgometražni album »Raydoncong«. Zahvaljujoč odličnim kritikam in naraščajoči bazi fanov so Mahjongg kmalu zatem podpisali s cenjeno založbo K Records (Dub Narcotic Sound System, Old Time Relijun, Chicks on Speed...) in v lanskem letu izdali drugi studijski album z naslovom "Kontpab".

Mahjongg v svojo glasbo kombinirajo ostro rabo elektronike, ironično duhovitost in melodičen občutek indie rocka ter ritmičnost funka in afro-beata, ki se spajajo v inteligenten, plesu prijazen rock. Na prihajajoči evropski turneji, ki se bo v ponedeljek, 22. junija ustavila tudi v Ljubljani, bo njihove motorične ritme, preoblečene v klasično »indie« estetiko, možno preveriti tudi v živo; skupina namreč slovi tudi po odličnih živih nastopih!

Za Channel Zero

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat