v rubriki dogodki:
.. / / / 21.02.2009 16:14

Marčelo se z novo ploščo vrača v Slovenijo

Za Marčela lahko mirno rečemo, da je največji zvezdnik srbskega rapa zadnjih let in s ponosom objavljamo novico, da se ob izdaji svojega tretjega albuma »Treća strana medalje« v petek, 27.2. vrača v Galo halo. V soboto, 28.2., pa nastopa v MIKKu v Murska Sobota! S svojo MC/DJ ekipo Filter Crew, tokrat v postavi DJ Raid, Nancy in Ministar Lingvista, bo predstavil svoje največje uspehe ter predvsem skladbe z odličnega novega albuma.

Marko Šelić, vsem poznan kot Marčelo, je rojen v Paraćinu, živi in študira pa v Beogradu. Njegove največje odlike, ki jih priznavajo tudi srbski kritiki, so sproščenost, odlični nastopi v živo ter predvsem neverjetna besedila, s katerimi z zmesjo humorja in kritike opisuje realnost življenja v Srbiji. Titulo raperja z najboljšimi besedili si je pridobil že s prvencem »De Facto« (Bassivity, 2003), odlični »Puzzle Shock« (Multimedia, 2005) jo je le še potrdil, na 47.Rapetku in v MIKKu pa bomo imeli možnost preceniti še najnovejši album »Treća strana medalje«, ki je luč sveta ugledal konec leta 2008.

Album je konceptualno sicer rahlo odmaknjen od tipične hiphop forme, a zgolj pri produkcijskem delu plošče, za katerega je tokrat skrbel njegov kolega iz razpadlega srbskega trojca Bad Copy, Wikluh Sky. Klasičnim hiphop podlagam so, podobno kot pri prvih dveh albumih, z inštrumenti dodali zvoke bluesa, rock'n'rolla, popa etc.

Marčelo je poleg glasbe aktiven tudi na drugih področjih. V javnosti se pojavlja kot pisec kolumen v najstniški reviji »Huper« ter v osrednjem srbskem mediju »Politika«, kar mu je všeč, saj lahko necenzurirano objavlja svoje poglede na svet. Poleg stalnega kolumniranja pa je lani izdal tudi svoj prvi roman »Zajedno sami«, ki je doživel trikratni ponatis, pod njega pa se je kot bodoči profesor srbskega jezika in književnosti podpisal pod svojim pravim imenom, Marko Šelić.

Za Galo Halo in MIKK

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Marčelo  /vir: www.marcelodefacto.com - thumbnail

Marčelo /vir: www.marcelodefacto.com