v rubriki dogodki:
.. / / / 27.05.2009 13:00

Matt Cantor se predstavi v SubSubu

Tradicionalno zelo intenziven mesec kanimo v Klubu SubSubu v petek, 29. maja, zaključiti v velikem slogu s članom enega izmed najbolj prepoznavnih breakbeat kolektivov naše ere – The Freestylers! Zato kajpak prihranite kanček odvečne energije za garantirano najslajši majski večer, preden se lotite tegob izpitnega obdobja ali pa začnete besno razmišljati o poletnih počitniških destinacijah. Here we go!

Producentski dvojec, ki ga sestavljata Aston Harvey in Matt Cantor, je s svojo prvo LP izdajo leta 1998, na kateri je presenetil z izredno zbirko surovih beatov in ritmov, dosegel izjemen glasbeni debut. Album We Rock Hard, je bil soglasno proglašen za enega najbolj prepričljivih elektronskih glasbenih prvencev stoletja, ki se je prodal v 500.000 izvodih, oznako »newcoming artists« pa nadomestil s statusom angleških breakbeat ambasadorjev, ki sta ga Aston in Matt prepričljivo ohranila vse do današnjega dne. Njun zvok predstavlja prvovrstno mešanico hip-hopa, reggaeja, electra, breakbeata in drum’n'bassa, pri studijskem ustvarjanju in živih nastopih pa je duo okoli sebe vseskozi združeval vrsto izjemnih glasbenikov, med drugim tudi pevcev oziroma raperjev, kot so MC Navigator, Tenor Fly in Marcel aka SirReal - vsi po vrsti so soavtorji nekaterih še danes legendarnih breakbeat skladb.

Zgodba se je začela odvijati že leta 1993 skozi ljubezen do takratne hip-hop in electro kulture. Skupni pogledi in glasbene preference so Astona in Matta zbližali v želji po skupnem soustvarjanju glasbe z jasnim »rock the dancefloor« sporočilom. Tako je leta 1997 luč sveta ugledal njun prvi single in hkrati tudi dancefloor hit Drop The Bomb. Po bliskovitem zagonu konec devetdesetih let, ki se je manifestiral v obliki prej omenjenega albuma We Rock Hard in kasneje Pressure Point (ter seveda cele kopice nepozabnih hit singlov), pa sta The Freestylers presedlala k založbi Against The Grain (prav tako domovanje producentov, kot so Krafty Kuts, Ed Solo in Deekline & Wizard). Pri slednji sta pod imenom Raw As F**k izdala serijo odlično sprejetih singlov, ki so eden za drugim zasedali prvo mesto lestvice Breaks & Beats v reviji DJ Magazine. Istoimenski album Raw As F**k, izdan leta 2004, je predstavljal končni rezultat dela iz tistega obdobja, prikazal pa je nekoliko drugačno, tršo plat njune produkcije.

Zadnja leta se The Freestylers vračata k prvotnemu glasbenemu izročilu. Njun zadnji album Adventures In Freestyle tako ponuja celo vrsto »dancefloor-friendly« skladb, ki neutrudno pustošijo po plesiščih širom sveta. Med njimi še posebej velja izpostaviti komad Painkiller, ki je nastal v sodelovanju z avstralskimi drum’n'bass velikani Pendulum.

Ne omahujte torej! It’s all about moving your feet!

+
Rocca (Import)
Besso & Cabron (p4b.nu)

VJ Sadhu Sequencer (Import/Total Fusion)

Vstopnina:
7€ - do polnoči
10€ - po polnoči

Za SubSub

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Matt Cantor /vir: SubSub - thumbnail

Matt Cantor /vir: SubSub