v rubriki dogodki:
.. / / / 10.11.2003

Mini HC fest v Gala hali

V Gala hali na Metelkovi se po tradicionalnem Ortopunk festivalu v četrtek, 13.11., privržencem punkerskih viž obeta nova veselica. Mini HC fest bo v četrtek ponudil zmes treh italijansko-francoskih post-punk-emo-hardcore zasedb Seed 'n' Feed, Minnie's in Shoki.

Seed 'n' Feed (Viareggio, Italija) so leta 1995 pričeli oblikovati glasbo skozi skozi oči hitrih kalifornijskih punkrock skupin, kot so NOFX, Strung Out, RKL in Satanic Surfers. Med leti 1999 in 2001 so svoj izraz drastično preoblikovali in upočasnili kitare, v katerih je sedaj občutiti vpliv emo in rock elementov. Od leta 1999 so stalnica italijanskih koncertnih odrov, da pa niso le zvezde domačih logov, potrjujejo dosedanje tri evropske turneje, kjer so gloncali odre z raznimi Samiam, H2O, Consumed, Cave In, Digger, Turtlehead in Pop Unknovn.

Minnie's igrajo melodični hardcore/punk, s pristnimi besedili v Italijanščini. Pred nedavnim so pri založbi Heartfeld Music objavili novi album Summer In The Cold, po domače, "Un'estate al Freddo". Njihov stil prežema mešanica zvokov, ki jih poznamo že od Lifetime, Samiam, Face To Face, BodyJar in The Smiths.

Ansambel predstavlja del ekipe, ki skrbi za dogajanje v milanskem squatu "Deposito Bulk". Glede na to, da v svoji biografiji radi omenjajo skupine, kot so Murphy's Law, Shelter, Horace Pinker in Strung Out, kažejo za skvoterje doberšnjo mero tolerance žanrskega sortiranja.

Shoki so predstavniki francoskega hardcorea, ki gradi na ruševinah Quicksand, Helmet in Gorilla Biscuits. Po izdanem demo posnetku trenutno snemajo prvenec, če pa so v kvalitetni koncertni izvedbi primerljivi z Burning Heads, pa preverite sami, vnaprej pa lahko svoja ušesa navadite prek mp3 izvedbe: www.melodick.com ali www.le-reservoir.org.

 - thumbnail