v rubriki dogodki:
.. / / / 04.04.2002

MKK Črnomelj: Broken Lock in Go.Be

V soboto 13. aprila bosta v Mladinskem kulturnem klubu (MKK) v Črnomelju nastopili domači skupini Broken Lock, si so si lani priborili Bumeranga (Up 2001), kot predfurači pa se bodo na odru pokazali grungerji GO.be.

Broken Lock se po skoraj enem letu vračajo na mesto zločina. Dobesedno! Ime so si namrec nadeli po ključavnici natanko tega kluba, ki so jo zlomili, da so lahko vstopili vanj in v njem vadili (samo mimogrede, v klubu se vedno vadijo). A tedaj se je pisalo leto 1995 in Broken Lock so se šele začeli prebijati na glasbeno sceno. Odtlej so preskočili nekaj stopnic in se ustalili v postavi:

- Julij Karin - bobni,
- Mare Bradica - bas.
- Janez Weiss - kitara, vokal,
- Richard Zupančič - kitara, vokal

Nastopili in presenetili so na številnih klubskih koncertih po Sloveniji, se predstavili na nekaj odmevnih festivalih; med drugim predlani na Rock Otočcu in Novem rocku, leta 2000 pa so v samozaložbi izdali tudi CD prvenec Ater. Kot že rečeno so lani Bumerang za Up leta. Že posnete in zmiksane skladbe čakajo naizid drugega albuma ...

GO.be nastanejo leta 1998. Igrajo izključno avtorsko glasbo, ki jo se najnatančneje opise izraz grunge. Delujejo v zasedbi:

- Primož P. -vokal, kitara
- Jože M. - kitara
- Boštjan R. -bas
- Ivo P. jnr. - bobni

Foto: (c) Broken Lock in GO.Be

Za MKK Črnomelj

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Broken Lock - thumbnail

Broken Lock