v rubriki dogodki:
.. / / / 19.06.2002

Vroče festivalsko poletje 2002

Vročina je že tu in tudi letos se bo skozi poletje dogajalo marsikaj. Tale vodnik za vse tiste, ki bi se imeli radi fe(j)st, tako fe(j)st, da bi šli na kak fejst festival. Festivalska vročica se bo začela že čez nekaj dni, natančneje 21.6., ko se bo v Mariboru začel že deseti Festival Lent, končala pa predvidoma septembra z Rock Butalami.

Med stalne odprtozračne koncertne prireditve pa štejemo še Rock Otočec, Bikers Weekend, Soča Reggae Riversplash, Koupa Fest, seveda pa to še zdaleč ni vse, saj se vsako leto po deželi dogaja marsikaj.

Festival Lent
Na Lentu in v njegovi bližnji in daljni okolici se bo dogajalo marsikaj, saj se bo zgodilo okoli 450 dogodkov (!!!). Med domačimi koncertnimi izvajalci pa naj jih naštejem le nekaj: Mar Django kvartet, Vlado Kreslin (Mali bogovi, Beltinška banda in Rade Šerbedžija), Vlatko Stefanovski trio, Schatzi, Bambi Molesters, Elevators, Miss.Bee, Los Ventilos, Leeloojamais, 6Pack Čukur & Bronxtarz; Siti Hlapci, Magnifico & Sestre, Pridigarji, Kud Idijoti, Đorđe Balašević in drugi ... Festival Lent bo trajal do 7. junija, ko se bo zaključil z velikanskim ognjemetom!
Popolne informacije na: lent.slovenija.net!

Izola dogaja in Piše se leto
Tako se bo že 21. junija dogajalo tudi na obali. V obujenem parku Arrigoni v Izoli se bo 21. junija zgodil festival Izola dogaja, kjer bodo v petek za zabavo poskrbeli Folpi, Traffic Religion, Let 3 in Belfast Food, v soboto pa Backsiders, Moral Atelje, Pudding Fields in Psihomodo Pop. Poleg tega bo 21. junija v Mariboru zgodil festival Piše se leto, vendar podrobnejših podatkov o izvajalcih in dogajanju (še) nismo prejeli. Govori pa se da bodo na Snežnem stadionu nastopili Yogurt, Elvis Jackson, Zablujena Generacija, Siddharta, Tabu, Psihomodo Pop, MI2, Zaklonišče prepeva in Zabranjeno pušenje.

10. Bikers Weekend
Tako, ko se bo Lent končal se bo začel Rock Otočec, zaenkrat še največji rockovski festival na sončni strani Alp, čeprav tudi ta dobiva vedno več (dobre) konkurence. In odlična konkurenca Rock Otočcu je zagotovo Bikers Weekend, ki se bo pri Lendavi tokrat zgodil že desetič. Tam boste poleg ostalih bajkerskih aktivnosti spremljali še koncerte zasedb Lara Baruca Band, Divlje jagode, Eric Sardinas, The Bambi Molesters, Demolition group & Helena Blagne, The Stroj, Posodi mi jurja, in zvezde letošnjega Bikers Weekenda Leningrad Cowboys. Festival se bo dogajal 28. in 29. junija.
Popolne informacije na: www.road-warriors-club.si!

Festival Prepih
Isti vikend se bo na drugem koncu male državice, točneje v Ajdovščini dogajal Festival Prepih, festival se bo začel že v četrtek 27. junija z reggae night partyem s skupinama Tha Flow in Siti hlapci, v petek se bod predstavili Moveknowledgement in Tinkara Kovač, v soboto bo nastopila zvezda jugo estrade Josipa Lisac, za njo pa še Los Ventilos in Dežurni krivci, v nedeljo pa bodo na zaključku nastopili Elvis Jackson in Let 3.
Popolne informacije na: prepih.klub-kas.si!

Pozdrav poletju
V zadnjem junijskem vikendu pa ne boste prikrajšanji tudi na Obali. V soboto, 29. junija se bo namreč v Kopru zgodil Pozdrav poletju s skupinami Elvis Jackson, Bambi Molesters, Irie Vibes, Tha Flow ... to pa bi bilo za ta vikend vse, kar se tiče večjih (festivalskih) dogajanj.

Rock Otočec
Ša smo že pri prvem julijskem vikendu, ko se - kot je že v navadi - začne že prej omenjeni Rock Otočec. Letos bodo tuji zvedzniki No Means No in H Blockx, med domačimi in sosednjimi pa naj omenimo Sausages, Bare i plačenici, Lara Baruca, Fundamental, Pero Lovšin, Siddharta, Dino Dvornik, Soddiha, Mi2, Moveknowledgement in druge. Sonce, dež, blato in masovni direndaj torej v prvem julijskem vikedu. Če slučajno kdo ne ve, se bo tudi letost RO dogajal na Letališču Prečna pri Novem Mestu. Od 5. do 7. julija, se ve de!
Popolne informacije na: www.rock-otocec.com!

Soča Reggae Rivesplash Festival
Še odpočili se ne boste od RokAtoučca, se bo že v četrtek 11. junija začel Soča Reggae Riversplash. No, vsekakor bo Riversplash letos poskrbel za dobro družbo in dobre reggae glasbene izvajalce, med drugim pridejo tudi Lee Scratch Perry, Mad Professor, Buju Banton in ostali. Vsekakor je Sotočje pri Tolminu, kjer se srečujeta reki Tolminka in Soča več kot odličen prostor za reggae vikend ob bogatem glasbeno spiritualnem programu.
Popolne informacije na: www.vinylmaniarecords.si!

Meet Me
Nedaleč stran, na letališču Divača pa se bo 13. junija na letališču Divača dogajal malce drugačen festival. Meet Me je namreč festival futuristične plesne glasbe (techno, house, breakbeat, ...), kjer se bo v 12-h urah zvrstilo več kot trideset domačih in tujih didžejev!
Popolne informacije na: www.meet-me.com!

Te MIKKa festival
Tisti, ki vam reggae ali techno vibracije ne sedejo preveč se boste lahko odpravili na čisto drug konec Slovenije, v Mursko soboto, kjer se bo zgodil dvodnevni Te MIKKa festival. Tam bodo med drugim nastopili Hic Et Nunc, Rodriguez, Wreck, Štirje pravi dedci, Elvis Jackson, Psycho-path, Niowt, Zeus Faber, Farewell, Broken Lock, Wrong, headlinerji pa bodo v petek Speedball Baby in Bambi Molesters v soboto pa Zabranjeno pušenje.
Popolne informacije na: www.mikk-ms.si/festival!

Pivo in cvetje
Prav tako se bo drugi vikend junija zgodila prireditev, ki bo navdušila ljubitelje laškega piva in prelepih rož, po domačje "Pjer pa rouže", uradno pa Pivo in cvetje. Ta turistično glasbena prireditev ima seveda bogato, štiridesetletno tradicijo in ni zgolj festival, vendar vsako leto poskrbi za kvaliteten glasbeni program. Letos pa bodo od rockerjev najbolj zaželjeni zagotovo Siddharta, nastopili pa bodo še Los Ventilos, Dreamwalk Tabu, Yogurt, Rock´n´band, Zaklonišče prepeva in Zablujena generacija. Med pop izvajalci naj omenimo le kralja Jana Plestenjaka, ostale izvajalce iz pop srenje pa najdete na spodnji povezavi.
Popolne informacije na: www.pivocvetje.com!

Rock In Izola
Tretji julijski vikend bo bučno na Obali. V Izoli se bo namreč zgodil Rock In Izola, kjer bodo v petek 19. žgali Pudding Fields, Yogurt, Super Hicks, Tabu, Siddharta in Atomsko Sklonište. V soboto 20. julija pa bodo nastopili Posodi mi Jurja, Delirium, Bambi Molesters, Lara Baruca in Van Gogh.
Popolne informacije na: www.rockinizola.com!

Mediteran festival
V Izoli pa se bo julija zgodil še festival etno / world glasbe Mediteran festival, ki ga že sedmo leto organiziral legendarni izolski Mef. Tako se bodo predstavili glasbeniki iz daljnih in bližnjih dežel: Varttina, Bratsch, Balkan Horses Band, Angelite, Radio Tarifa, Musafir in drugi. Med domačimi pa omenimo Kataleno, Bratka Bibiča & The Madleys in Ano Pupedan. Mediteran festival se bo dogajal od 12. julija do 17. avgusta 2002.
Popolne informacije na: www.mediteran-festival.com!

O zamudnikih kdaj drugič
Zaenkrat bi bilo to vse o dogodkih, ki se bodo zgodili v nasednjem mesecu. Seveda se bo poleti dogajalo še marsikaj, med drugim naj omenimo Zmaj 'ma mlade, ki ga pričakujemo avgusta v Postojni, festival Kunigunda, ki se ponavadi dogaja konec avgusta v Velenju, Rock Butale, ki so se ponavadi dogajale v poletnih mesecih pa so letos prestavljene na september.

Za konec le še tole: Koupa fest, ki se naj bi zgodil med 2. in 4. avgustom naj bi gostil slovenske Rammsteine - Laibach, The Stroj pa naj bi svoja tolkala postavili kar sredi Kolpe. Zaenkrat je vse še v "naj bi" fazi, ko pa bo jasno kako in kaj boste to zagotovo izvedeli na ŽVPL!

Pa vroče in zabavno poletje vam želimo!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Poletni festivali 2002 (art: <a href=http://www.em3r10.com target=_blank>em3r10.com</a>) - thumbnail

Poletni festivali 2002 (art: <a href=http://www.em3r10.com target=_blank>em3r10.com</a>)