v rubriki dogodki:
.. / / / 21.08.2000

Mladi levi - tretji festival gledališča in plesa

Od 19. do 27. avgusta se je in se še bo Stara mestna elektrarna v samem centru Ljubljane, znova spremenila v veličasten gledališki oder na katerem bodo nastopili gledališki in plesni umetniki iz različnih koncev sveta. 19. avgusta se je namreč pričel mednarodni festival gledališča in plesa MLADI LEVI, ki bo tudi v svoji tretji ediciji predstavil žanrsko zelo različne predstave - od plesa, gledališča, cirkusa, koncerta do multimedijskega dogodka. V devetih dneh festivala se bo predstavilo trinajst skupin in posameznikov, vse skupaj pa bo festival štel 22 festivalskih dogodkov.

Festival je otvoril multumedijski dogodek madžarske skupine Cinetrip, ki je mešanica koncerta, filmske projekcije, zabave in eksplozije luči. Tamo smo bili tudi mi in in si zadevo dodobra ogledali in poslikali. Reportažo lahko pričakujeje v nekaj dneh.

Med festivalom bosta potekali tudi dve srečanji mednarodnih mrež, in sicer mrež Junge Hunde in DBM (Danse Basin Mediteranee). Poleg okroglih miz na temo "Artists in residence", smo letos pripravili tudi dve zanimivi delavnici, kateri bosta vodila odlična umetnika - Josef Nadj in zvezda stepa Herbin Tamango Van Cayseele.

Kaj vse se bo dogajalo na festivalu Mladi levi si lahko pogledate v seznamu dogodkov, za vas pa bomo pripravili tudi napovedi posameznih dogodkov, ki se bodo zgodili v Stari mestni elektrarni, Gledališču Glej, Galeriji Equrna in Kavarni pločnik.

Vsekakor pa vam obisk vsaj ene (če ne več) prireditve močno priporočamo, zaradi dveh razlogov: vrhunskega ambienta in vrhunskih dogodkov!

Za festival Mladi levi

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.