v rubriki dogodki:
.. / / / 18.02.2009 11:48

Moby na deseti obletnici Exita!

Ameriški glasbenik Moby, ki je do zdaj po celem svetu prodal že preko 20 milijonov albumov, končno prihaja na Exit! Na praznovanju 10. obletnice bo nastopil v soboto, 11. julija, na glavnem odru. Hkrati je potrjen tudi After 2 program (na glavnem odru), kjer bodo nastopili Grandmaster Flash, Fabio in Andy C.

O Mobyu

Marca lani je Moby izdal osmi studijski album Last Night, ki se je v zelo kratkem času povzpel na vrh svetovnih glasbenih lestvic in je bil hkrati nominiran na grammyja v kategoriji "Best Dance Album". Moby pravi, da je malce spremenjen zvok omenjenega albuma nastal pod vplivom njegovih številnih nastopov v vlogi DJ-a. Trenutno veliko časa preživlja v studiu, kjer pripravlja novi album in sodeluje pri številnih humanitarnih akcijah.

Za Mobyja mnogi pravijo, da je eden od najbolj talentiranih sodobnih glasbenikov, saj sam piše pesmi, jih odigra in je tudi producent svojih plošč. Prepoznaven je tudi po posebni vizualni estetiki in koncertih, na katerih igra klaviature, kitaro ali bobne, kar pomeni, da so njegovi koncerti eni tistih, ki jih preprosto ne smete zamuditi. Zagotovimo vam lahko, da se boste koncerta na Petrovaradinski trdnjavi spominjali do konca življenja.

Pred 43-leti rojen v New Yorku kot Richard Melville Hall se je Moby že v mladosti ukvarjal z glasbo. Sprva se je učil igranja klasične kitare, nato je igral v punk bandu, na faksu pa je začel delati kot house in hip-hop DJ. Do danes je sodeloval s številnimi svetovno znanimi imeni, kot so David Bowie, Metallica, Public Enemy in Beastie Boys, …

Vzdevek Moby sta mu dala starša in sicer po knjigi Moby Dick avtorja Hermana Melvillea. S tem imenom je leta 1991 izdal svoj prvi single in hit Go, ki ga je revija Rolling Stone uvrstila na lestvico najboljših singlov vseh časov. Mobyjevo glasbo so številni režiserji uporabili v več sto filmih, med katerimi so najbolj znani Obala (The Beach), Vročina (Heat) in Tomorrow Never Dies (Jutri nikoli ne umre).

www.moby.com
www.myspace.com/moby

Exit 09

Pridruži se številnim glasbenim navdušencem med 9. in 12. julijem letos in skupaj z odličnimi glasbeniki praznuj Exitov visoki jubilej. Obljubljamo nekaj zares posebnega. Potrudili se bomo, da deseti Exit prekosi vse prejšnje!

Glavni oder festivala Exit prinaša nova imena After 2 programa, ki se začne ob dveh zjutraj in konča ob šestih zjutraj. Prvi dan bo ob dveh zjutraj na glavnem odru množico ogreval dubstep duo Caspa & Rusko in MC Rod Azlan, že čez dve uri pa bosta trdnjavo "zatresla" DJ Sub Focus in MC Jakes iz Londona.

V petek, 10. julija se After 2 nadaljuje z nastopi "velikanov" drum'n'bass scene. Na oder bosta najprej prišla legendarni Andy C in njegov gost MC GQ, medtem ko bo od štirih zjutraj dalje za gramofoni brazilski DJ Marky in Dynamite MC.

Tretji dan festivala prinaša legendo svetovne DJ scene, Grandmaster Flasha, ki velja za prvega hip-hop izvajalca, ki je bil sprejet v Rock'n'roll dvorano slavnih. Za njim, After 2 v soboto, 11. julija nadaljujejo Fabio & Grooverider, dve drum'n'bass zvezdi, ki ju bo spremljal MC Rage.

V nedeljo, 12. julija, bo ob 02.00 nastopil londonski duet Chase & Status, medtem ko bosta 10-letko na glavnem odru zaključila še dva popularna d'n'b disk DJ-a, in sicer Bryan Gee in Kenny Ken. Pridružil se jima bo kultni MC Skibadee.

Vstopnice za 10. Exit že v prodaji

Prodaja vstopnic za Exit 09, ki bo potekal od 9. do 12. julija 2009 na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu, se je že začela in bo potekala do 4. julija 2009!

CENE VSTOPNIC

Super promocijska cena v predprodaji

Za omejeno število najhitrejših fenov (samo prvih 50 – pohiti!) smo pripravili vstopnice po super promocijski ceni v predprodaji, in sicer za 59€!

Promocijska cena v predprodaji

Po prodaji omejenega števila super promocijskih vstopnic, se bo cena zvišala na

69 €, kar je še vedno izredno ugodno glede na prodajno ceno, ki znaša 111 EUR

Cena vstopnic, ki bodo na prodaj pred začetkom festivala bo 111 €. Cena bo veljala do konca prodaje, letos samo do 4. julija 2009.

CENA KAMPA

Za nastanitev v kampu, za vse 4 dni festivala boste odšteli 25 €.

PRODAJNO MESTO

Supra Travel je ekskluzivno prodajno mesto festivala EXIT v Sloveniji.

NAMESTITVE

Supra Travel (www.supratravel.si) vam poleg vstopnic za festival in opcij prevoza ponuja tudi največjo izbiro namestitev med festivalom Exit 09 po najugodnejših cenah.

Več informacij o festivalu na www.exitfest.org.

Za Exit 09

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Moby na 10 obletnici Exit-a / foto: moby.com - thumbnail

Moby na 10 obletnici Exit-a / foto: moby.com