v rubriki dogodki:
.. / / / 28.01.2003

Mostovna se prebuja

Na Mostovni v Novi Gorici bomo zadnji vecer v mesecu, v petek 31.1., gostili nizozemsko punk rokenrol skupino Wise Guy. Na svoji prvi evropski turneji predstavljajo prvi album Burning the Tracks.

S svojim zvokom ne odkrivajo Amerike, vendar so v tem, kar počnejo suvereni in lahko recemo, da se komadi ne stopajo, ampak drvijo s konstantno hitrostjo. Vsi, ki so vam vsec garazni pank bendi, ki imajo feeling za rokenrol, boste prisli na svoj račun. Primerjajo jih z bendi kot so Hellacopters, New Bomb Turks in celo AC/DC.
Predvozaci bodo mladi Little Grown Flower, lokalni melodicni punk rock.

Na predvecer slovenskega kulturnega praznika v petek 7.2. pa se bo na Mostovni odvijala glasbena dekonstrukcija s pomocjo raziskovalcev hrupa. Dobra Minus iz Nemcije nam bodo minimalisticno brencali, njihovi sonarodnjaki Nautilus Deconstruction se bodo artistično poigrali s hrupom, za svicarske C.F.S. pa lahko povemo, da so zadnja priloznost za poslusanje elektro akusticnih zvokov pred koncem sveta. Nastopili bodo se slovenski obdelovalci hrupa, zvocni nihilisti Gen 26. Vsekakor priloznost za najpogumnejse ljubitelje nenavadnih zvokov.

Glasbeni dogodki na Mostovni v naslednjih mesecih:

26.2. Removal (Kanada) - instrumentalni post hardcore
27.2. Ferus Mustafov (Makedonija) - balkan etno folk romska festa
6.3. Pin Pin Sugar (Italija) - jazz core
6.4. The Gloria Record (ZDA) - emo indie rock