v rubriki dogodki:
.. / / / 20.05.2003

MTV Dance Floor Chart v BOF-u

MTV 30. maja pripravlja Dance Floor Chart, v centru BOF, prvi dogodek te vrste v Sloveniji. Omejeno število vstopnic za veliki MTV Dance Floor Chart je že na voljo v BOF-u in v trgovinah Big Bang po Sloveniji. Na zabavi bosta nastopila svetovna DJ superzvezdnika Sander Kleinenberg in Pete Gooding. Generalni pokrvitelj dogodka je Simobil. MTV Dance Floor Chart v BOF-u je obenem uradna pred-zabava za festival MTV Valkana Beach, ki bo v mesecu avgustu.

Gradivo za oddajo MTV Dance Floor Chart bo MTV, najbolj poznana glasbena televizija, posnela na zabavi v centru BOF. Gradivo bo v juniju dvakrat predvajala na programu MTV Europe, ki ga spremljamo tudi v Sloveniji. Prva oddaja bo dvourni vodič po priljubljenih barih v Ljubljani (Bar guide), druga epizoda pa bo posnetek iz MTV dogodka.

Nizozemski DJ Sander Kleinenberg se je prvič pojavil na glasbenem prizorišču z razvpito NY klubsko himno Y.D.W. (You Do Me Wrong). Njegova produkcija se konstantno pojavlja na najbolj prodajanih kompilacijah svetovno znane založbe Global Underground iz Amsterdama, kot tudi na kompilacijah Dany Howell's Nubreed.

Sicer je z odprto glavo Kleinenberg v svet glasbe vstopil že v najstniških letih, nedavno pa osvojil nagrado Muzik Award za "najboljši radio mix v letu 2001" in bil obenem DJ, ki se je najhitreje vzpenjal po različnih lestvicah, s čimer je še bolj utrdil svoj ugled. Z izdajo svoje tretje Four Seasons EP na začetku tega poletja in s prvim mixom Essential kompilacij, bo zagotovo ponovno razburkal glasbene vode. Kleinenberg svoj uspeh opisuje z besedami: "Posameznik mora rasti skupaj s spremembami, a vseeno ohranjati svoj umetnišku čut". Zagotovo si ga želite srečati ali vsaj zaplesati z njim.

Anglež Pete Gooding (DJ Magazine, London) je bil zadnjih sedem let za gramofoni v poznanem Cafe Mambo na Ibizi (kjer vsako leto nastane tudi njegova zmagovalna Cafe Mambo kompilacija). Pete je osvojil visoko priznano nagrado za najboljšega DJ-a na Ibizi v letu 2002, ki ga podeljuje ibiški klub Pacha (Best Ibiza DJ, 2002 at Pacha). Njegovo DJ-janje je res nekaj posebnega. Letos pa lahko pričakujemo tudi izdajo njegovega albuma Pete Gooding - Words, ki sta jo močno podprla Pete Tong in Steve Lawler.

Kot predstavniki vodilnih lokalnih artistov pa bodo nastopili še: Armando (TCM recordings, Slovenija) in Marc Grabber & Dobrilla (TCM recordings/ MTV Valkana Beach/ Different Avenue, Hrvaška). Grabber in Dobrilla kot DJ delujeta od leta 1997 na večjih in manjših dogodkih, z znanimi imeni kot so: Danny Howells ,Timo Maas, Darren Emerson, Seb Fontaine, Dave Seaman, Max Graham, Chris Fortier, JP, Dave Randall. Tudi s Pete Goodingom sta že nastopila.

Trenutno ustvarjata na studijskem projektu skupaj z glasbenikom Sandrom Petenerjem iz hrvaške pop skupine Dogma. Marc Grabber je sicer osrednja figura MTV Networks evropskih dogodkov na Hrvaškem in v Sloveniji ter sodelavec najbolj odmevnih organizacij na Hrvaškem: Stereo Studio (Zagreb), Omegaritam (Split) in Perfection (Zagreb). Marc Grabber si sedaj utrjuje pot tudi v Evropi. V letu 2003 bo nastopil v Italiji, Makedoniji, Romuniji, Madžarskem in drugje.

Več informacij o Dance Floor Chart dogodku v Ljubljani in o MTV Valkana Beach Festivalu pa si lahko preberete tudi na spletnem naslovu: www.mtvvalkanabeach.com.

MTV Dance Floor Chart - thumbnail

MTV Dance Floor Chart