v rubriki dogodki:
.. / / / 24.06.2013 15:34

Na 61. Festivalu Ljubljana tudi 2Cellos

Dobra prijatelja in seveda nadvse nadarjena glasbenika, sta se odločila, da na splet naložita svoj video s posnetkom skladbe Smooth Criminal. In kaj se je zgodilo potem? V nekaj dneh si je video ogledalo več 10.000 ljudi, po telefonu pa ju je poklical Elton John in ju povabil na svojo turnejo.

Elton John je nekoč zapisal:

»Pojdite in doživite ju v živo, naravnost osupljivo je! Ne spominjam se, da bi bil kakšen dogodek tako vznemirljiv, odkar sem doživel vrnitev Jimija Hendrixa v poznih šestdesetih,«

Luka Šulić je odraščal v Mariboru, po študiju v Zagrebu pa je končal slovito Kraljevo akademijo za glasbo v Londonu. Pred njim se je kazala sijajna glasbena kariera.

Stjepan Hauser je doma v Pulju, v Zagrebu pa je študiral približno istočasno kot Luka. Pot ga je ponesla v Manchester, po objavi omenjenega posnetka pa se mu je življenje v trenutku obrnilo na glavo.

Fanta bosta v prišla v Ljubljano kmalu po izidu njunega drugega albuma IN2ITION. Na albumu sta sodelovala s številnimi legendarnimi glasbeniki, kot so Elton John, Steve Vai in Zucchero.

Vstopnice za njun koncert v Ljubljani stanejo v predprodaji 29 EUR, na dan koncerta pa 34 EUR.

Alja Kink - avatar

Alja Kink / Alja Kink Photography

Glavna urednica ŽVPL, ki je od 24.10.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 53 člankov.

2Cellos na Kongresnem trgu - thumbnail

2Cellos na Kongresnem trgu