v rubriki dogodki:
.. / / / 25.09.2001

Na Dunaj z Elvis Jackson

Novogoriška trgovina Rock'n'Roll organizira v soboto, 27.oktobra 2001 avtobusni prevoz in ogled koncerta Propagandhi (Kanada), Elvis Jackson (Slovenija) in Muff Potter (Nemčija) na Dunaju (Arena). Na svoj račun bodo tako prišli vsi privrženci veteranov političnega uličnega punka Propagandhi, obenem pa se ponuja priložnost za doživetje Elvis Jackson, ki postajajo tudi na tujih odrih že prava koncertna atrakcija.

Za Elvis Jackson bo to že petinsedemdeseti (75 !!!) koncert letos, nastopili so na glavnini slovenskih festivalov (Rock Otočec, Soča Reggae Riversplash, Rock Butale, Lent, Trnfest, DMK- Velenje, Teden Mladih - Kranj, ...), so odigrali vidno vlogo tudi na tujih odrih; večtisoč kilometrov so tako prevozili po Italiji, Avstriji. Nemčiji, Švici, Hrvaški, Franciji ter Bosni in Hercegovini.

Propagandhi, radikalna punk skupina iz Winnipega, Kanada, so sploh ena prvih Fat Wreck skupin. Nastali so leta 1989, odigrali koncert z Nofx in bili prepričani, da jih z Fat Mikom (lastnik Fat Wreck) druži isto D.I.Y. (naredi sam) načelo.

Kljub temu, da od samega začetka zavračajo idejo kapitalističnega trženja in prodaje glasbe, so z namenom propagiranja revolucionarnih idej sklenili kompromis. Zasloveli so z glasno, melodično in hitro punk glasbo, v kateri so osrednjo vlogo prevzela ostra besedila, ponašajo pa se tudi z dovolj zgovornimi naslovi komadov, kot so npr. I Was a Pre-teen McCarthyist, Hate, Myth, Muscle, Etiquette, ali Stick That Fucking Flag Up Your Goddamn Ass, You Skinhead Creep. Propagandhi so doživeli dramatičen zasuk, ko jih je leta 1997 zapustil pevec, tekstopisec in bas kitaris John K. Samson.

Posvetil se je pisanju in ustanovil lastno založniško hišo ter skupino Weakerthans. Preostali člani Propagandhi so z namenom uveljavitve njihove ne-kapitalistične logike trženja in prodaje, ustanovili lastno založbo G7 Welcoming Committee, pri kateri so pozdravili svojo tretjo izdajo Where Quantity Is Job 1. Leta 2001 se vračajo še bolj kompaktni in direktni z albumom Today's Empire, Tomorrow's Ashes.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na: tel 05 3001301, e-mail: art.rocknroll@siol.net ali prodajalno obiščete na Delpinovi 7a v Novi Gorici.

Foto: Igor Škafar

Za RVPM in Rock 'n' roll

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Mali EJ - thumbnail

Mali EJ