v rubriki dogodki:
.. / / / 15.04.2005

Na Orto festu nastopajo Elvis Jackson!

Elvis Jackson so ena tistih slovenskih skupin, o kateri velika večina govori predvsem z navdušenjem. Seveda razen vseh tistih, ki so jim nevoščljivi in tudi teh najbrž ni malo.

Ko so se Elvis Jackson pred leti pojavili na slovenski glasbeni sceni, so bili mnogi mnenja, da imamo opraviti s še eno v vrsti mladih, nadebudnih glasbenih skupin, ki pa so za osnovno glasbeno smer izbrali HC, ki so mu na začetkih dodali le ščepec skaja.

No, nekaj let kasneje in predvsem odkar je na policah njihov zadnji izdelek Summer Edition, je zgodba povsem drugačna. Za Elvis Jackson tudi tisti, ki so jih predtem kritizirali, trdijo, da gre za eno najboljših slovenskih skupin sploh.

Jaz jim seveda ne bom ugovarjal. Res je - gre za eno najboljših slovenskih glasbenih skupin ta trenutek, z izvrstno ploščo, nenadkriljivimi živimi nastopi in samosvojim glasbenim izrazom ter identiteto. In predvsem slednjega mnogim slovenskim skupinam manjka!

Termin je sicer malce neroden - sreda, datum pač 20. april, kraj zločina seveda ljubljanski Orto bar, zabava pa zagotovo bo. Vstop bo menda nekoliko omejen, zato pohitite z rezervacijo vstopnic, da ne boste zamudili enega najbolj vročih evropskih klubskih bandov.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

 - thumbnail