v rubriki dogodki:
.. / / / 14.06.2000

Piccola Orchestra Avion Travel

Letošnji sanremski zmagovalci v Perli! Glasbeniki, ki so letos osvojili italijansko publiko in kritiko s pesmijo "Sentimento", so na glasbeni sceni že dobrih dvajset let. Pričeli so kot rock skupina, vendar so se sčasoma usmerili v pop. Leta 1987 so na sanremskem festivalu zmagali v kategoriji rock skupin.

Leta 1992 so izdali album "Bellosguardo", ki je napovedal novo obdobje v ustvarjanju skupine. Naslednje leto je nastal njihov zelo uspešen album "Oppla". Ocene kritikov in navdušenje publike so bili potrdilo, da je njihova usmeritev pravilna. Tudi njihovi vedno bolj številni in vedno bolj obiskani koncerti so sčasoma postali pravi dogodki, ki so Avion Travel označili kot edinstven kultni band zadnjih desetih let.

Oktobra 1995 je izšel album "Finalmente Fiori", ki je skupaj z albumoma Bellosguardo in Oppla zaokrožil določeno obdobje v ustvarjanju skupine. Že isto leto je nastalla "La guerra vista dalla luna", glasbeno delo v katerem je nastopil priljubljeni italijanski filmski igralec Fabrizio Bentivoglio. Prvič so ga predstavili v teatru Parioli v Rimu.Njihova nova avantura se je nadaljevala tudi v leto 1996 s turnejo po italijanskih teatrih. Posneli so tudi naslovno pesem za film "Hotel paura". Seveda so nadaljevali s koncerti in 1997 izdali album posnet v živo "Vivo di canzoni". Odpravili so se na turnejo po Italiji, Franciji, Portugalski, Luksemburgu in Nemčiji.

Leta 1998 so nastopili na sanremskem festivalu s pesmijo "Dormi e sogna" in osvojili nagrado kritike ter nagrado za najboljšo glasbo in aranžma.V istem letu sta Peppe Servillo, pevec skupine in maestro Peppe Vessicchio napisala pesem "Sogno" za Boccellija, ki je bil njegov najpomembnejši promocijski komad. Junija 1998 so posneli nov studijski album "Cirano", kjer je bil producent poznani braziloskonewyorški glasbenik Arto Lindsay. Album je izšel januarja 1999. Ponovno so se povezali z igralcem Fabriziom Bentivoglio, ki režiral igro "Tipota". Avion Travel so zanjo napisali glasbo. Pevec skupine Peppe Servillo in Bentivoglio sta skupaj napisala scenarij. V omenjeni igri je imel tudi manjšo vlogo. Ob njem sta nastopila še Domenico Ciaramella in Fausto Mesolella, bobnar in kitarist skupine.

V maju 1999 so za RAI DUE posneli "La guerra vista dalla Luna". Začeli so daljšo turnejo po italijanskih teatrih in trgih. Lansko jesen so začeli evropsko turnejo in plasirali na evropski trg album "Cirano". Letošnje leto so pričeli z uspešnim nastopom na sanremskem festivalu.

Zasedba:
Peppe Servillo - vokal
Mimmo Caramella - bobni
Fausto Mesolella - kitara
Mario Tronco - klaviature
Peppe D'Argenzio - saksofon
Ferruccio Spinetti - kontrabas

Za Hit Nova Gorica

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.