v rubriki dogodki:
.. / / / 01.02.2010 09:05

Terrafolk ob zaključku praznovanja 10. obletnice

Terrafolk ob zaključku praznovanja 10. obletnice ustvarjanja vabijo na tri koncerte v ljubljanskem Cankarjevem domu, 3., 4. in 5. februarja letos. Deseto letino delovanja so Terrafolk praznovali že po vsej Sloveniji, svoje praznovanje pa bodo zaključili v Ljubljani, na javnem snemanju glasnovanja publike za nov album!

Kdaj: 3., 4. in 5. februar ob 20:30
Kje: Klub Cankarjevega doma, Ljubljana
Koliko: 15 EUR in 12 EUR
Kaj: koncert, živo snemanje novega albuma, nagradne igre, exxxtra performance
Nakup vstopnic: www.cd-cc.si ali po telefonu 01/24 17 299.
Več na: www.terrafolk.org

Med prazničnimi koncerti so doživeli vdor Fredi-Borat-Bodi-Milerja, stejdž dajving, odstranitev glasbenika z odra in še kaj. Ker so uradno priznan »ansambel brez umetniške vrednosti«, jim teh pripetljajev ni treba več skrivati pred strokovno javnostjo. Pripadnost svoji čredi so kronali s himno We are the Slovaks of the world!, s pirotehničo predstavo Full Circle nastopili v Franciji in Angliji, s Simboličnim orkestrom v Franciji ob podelitvi nagrade za najboljši evropski roman …

V desetem letu je zasedba postopno začela izklapljati kable z glasbil ter uvajati akustično ali ambientalno ozvočeno izvajanje živih koncertov, ki jih od oktobra naprej avdio in video snema. Glasnovanje publike (aplavzi, žvižgi, petje, kričanje) bo tudi na sklepnih koncertih v Klubu CD, ki so namenjeni predvsem »zamudnikom«, skrbno snemano.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Terrafolk v akciji / foto: Bojan Stepančič - thumbnail

Terrafolk v akciji / foto: Bojan Stepančič