v rubriki dogodki:
.. / / / 21.02.2011 13:05

Srečna mladina in Mr. VonTone, 25. 2. v Bazi

V petek 25. 2. 2011 ob 21h bodo v klubu Baza v Ajdovščini nastopili Srečna mladina in predfurači Mr. VonTone. Vljudno vabljeni, RSVP na Facebooku. Vstopnina: 4 eur!

Srečna mladina

V letu 1993 se je iz mladostniškega zanesenjaštva rodila skupina Srečna mladina. Vzporedno z menjavami članov v naslednjih letih se je spreminjal tudi glasbeni slog, ki so ga zabeležili na svojih šestih albumih. Za glasbeno udejstvovanje so prejeli kar nekaj nagrad in priznanj, sodelovali pa so tudi z domačimi in tujimi glasbeniki, režiserji oblikovalci, skratka s kulturnimi ustvarjalci z vseh področij.

Po petih samostojnih albumih je 25. maja 2010 izšla nova, šesta plošča …Pa srečno v prihodnosti!, ki so jo posneli v lastnem vadbenem prostoru s produkcijsko pomočjo Julija Zornika. Vsebinsko je plošča družbenokritična in opisuje vse bolj očitno dekadentnost današnje družbe, temu primerno pa je izbran tudi zvok, ki zaradi močnega sporočilnega elementa ostaja surov.

Srečna mladina so:
Gašper Gantar – bas kitara, glas
Peter Dekleva – kitara, glas
Andrej Zavašnik – bobni
Vladimir Mihajlović – kitara, glas

Več o Srečni mladini na:
www.srecnamladina.si
www.myspace.com/srecnamladina
www.facebook.com/srecnamladina
www.youtube.com/bobersm

Mr. VonTone

Mr. VonTone ni nikakršen gospod. Prej nevzgojen mladenič, ki kolne čez ustaljene obrazce in pljuva glasbenemu dolgčasu v obraz. Oktobra je postregel s svojim prvim zvočnim zapisom, ki se preprosto imenuje Demo, na njem pa se nahajajo štirje polnokrvni avtorski komadi, ki so sicer zakoreninjeni v rocku, a radi zaidejo po svoje.

Fizično je Mr. VonTone kvartet, ki se med ljubljanskimi placi in vajami podi zadnje dve leti, zdaj pa se loteva tudi koncertnih odrov, kjer predstavlja Demo v druži drugih avtorskih stvaritev.

Demo si lahko poslušate na: http://www.myspace.com/mrvontone
Ali pa pretočite na: http://mrvontone.bandcamp.com/
Ter ljubite na: http://on.fb.me/mrvontone

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Srečna mladina / vir: Flickr - thumbnail

Srečna mladina / vir: Flickr