v rubriki dogodki:
.. / / / 18.04.2009 13:28

Pulka in WoO v Menzi pri koritu

Pulka in WoO bosta v ponedeljek, 20. aprila nastopila v živo v Menzi pri koritu na Metelkovi.

Frank Szardenings aka Pulka je multi-instrumentalist iz Berlina. Njegovo glasbeno delo združuje post-rock, elektroniko, filmsko glasbo, new wave in nenavaden pop.

Umetnik uporablja različne predmete, efekte in kitaro. Veliko pozornosti posveča detajlom, kakor sam pravi, ustvarja “pop, ki postopoma prehaja v eksperimentalno glasbo in obratno”. Njegov debi album Da je bil deležen pozitivnih kritik v različnih publikacijah. Kritiki ga primerjajo z glasbenimi skupinami kot so Tortoise, Talking Heads, Mui, Toe…
Njegova glasba je posebna predvsem zaradi drže, ki mu nalaga, da se ne omejuje na en sam glasbeni stil ali pristop, temveč s pomočjo izkušenj nadaljuje z raziskovanjem različnih sfer eksperimentalne glasbe v pop formi.

WoO je eksperimentalni kitarist iz Beograda, ki ustvarja ambientalno, analogno kitarsko elektroniko. Uporablja predmete kot npr. mobilni telefon, radio sprejemnik, različna računalniška oprema, media player-ji itd. “WoO” ponuja poplnoma nov način komponiranja elektronske glasbe brez uporabe računalnika. Do sedaj je izdal 2 uradna solo albuma: Mobi Rock ( rx:tx, 2007 ) in Come Blue ( a.star recordings, 2008 ) kot tudi številne albume, ki jih je mogoče dobiti brezplačno na internetu. Zadnji objavljeni album With The Flowered Mind se je kot ponovna izdaja pojavil za angleško web etiketo Phantom Channel ( najprej je bil izdan kot free web izdaja za Belgrade Noise etiketo Herbarium Records ). V obdobju dveh tednov je bil downloadan več kot 7 tisočkrat.
WoO je tudi član kolektiva Belgrade Noise.

Za Menzo pri koritu

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Pulka /vir: Menza pri koritu - thumbnail

Pulka /vir: Menza pri koritu