v rubriki dogodki:
.. / / / 24.10.2002

Onyx: hip-hop zvezde [b]ODPADEJO[/b]

Na vašo in našo žalost, skupina ONYX 26.10 ne bo nastopila na Štuku v Mariboru. Najbolj poznani član skupine, Sticky Fingaz je zaradi bolezni (težke gripe) ostal na snemanju svojega novega filma v Vacuvru (Kanada) in ni bil sposoben pripotovati v L.A. in nato od tam v Slovenijo in Hrvaško. Sticky in Fredro se globoko opravičujeta vsem svojim fanom v Sloveniji in na Hrvaškem ter obljubljata koncert spomladi 2003.

Skupina je nastala leta 1989 v Queensu, NY, ZDA. Sestavljajo jo Fredro Starr, Sonee Sezza in Sticky Fingaz. Leta 1993 so izdali svoj debitantski album Bacdafucup za veliko založbo Def Jam. Album je bil izredno prodajan oz. eden izmed najbolj prodajanih albumov tistega časa. Prodal se je kar v 2 miljonih primerkov, s hiti kot so Slam, Throw Ya Gunz in Shifftee so osvojili skoraj vse privržence hip-hop glasbe. Istega leta so dobili tudi Soul Train nagrado za rap album leta.

Leta 1995 so izdali še album All We Got Iz Us ter leta 1998 album Shut Em Down na katerem so se kot gostje pojavili tudi Wu Tang Clan, DMX, Big Punisher in drugi. Člana skupine Fredro Starr (Firestar) in Sticky Fingaz (Black Trash - Autobiography Of K) sta izdala še svoja samostojna albuma, vendar glasba ni njihova edina strast.

Vsekakor velja omeniti tudi igralsko kariero člana zasedbe Onyx, Fredro Starja. Fredro si je takoj na začetku svoje igralske kariere si je prislužil Cable Ace nominacijo v kategoriji Best Suporting Actor za njegovo igranje v Forest Whitakerjevi drami Strapet. Pomembne vloge je imel tudi v filmih kot so Sunset Park, Ride, Clockers, The Addiction. Bil je soigralec pop zvezdnika Usherja v drami Light It Up. Dolgočasa je igral v nanizanki Moesha skupaj z pevko BRANDY in bil gost v nanizankah kot so NYPD Blue, Promised Land, New York Undercover. V veliki filmski uspešnici Save The Last Dance je odigral glavno stransko vlogo. Film je prejel dosti nagrad, meddrugim tudi MTV movie award leta 2001.

Letos je skupina izdala čisto nov album Bacdafucup 2, s katerim so se vrnili na pota stare slave. Basdafucup 2 je letos eden izmed boljših hip-hop albumov. Skupina ONYX ekskluzivno v Sloveniji 26.10.2002 v klubu Štuk v Mariboru.

Klub Štuk,
Maribor, Slovenija
Vstopnina: 2500 SIT, 80 HRK, 12 EUR

ONYX - thumbnail

ONYX