v rubriki dogodki:
.. / / / 15.03.2001

Orto klub: Flare

V četrtek, 15. marca se bodo v Orto klubu predstavili hrvaški Flare, ki jo sestavljata brat in sestra Marič, ki je pri sosedih priznana tudi kot fotomodel. Flare so pred kratkim izdali debitantski album, ki ga bodo predstavili tudi v Orto klubu kot že rečeno v četrtek ob 22 uri.

Album, o katerem se že dolgo govori, je te dni končno ugledal luč sveta. Skupini z Jerkom in Anđo Marič v ospredju so mediji naklonjeni že od njihovih prvih korakov. Veliko prahu se je okrog tega projekta dvignilo tudi zato, ker je Anđa tudi fotomodel, velik uspeh pa je doživela tudi na izboru za Miss Hrvaške.

Seveda je v zadnjem času vsi bolje poznamo kot atraktivno pevko skupine Flare. Skupina je svojo popularnost dosegla s singlom Zaista, ki se že več kot sedem mesecev še vedno nahaja na tamkajšnjih glasbenih lestvicah. Podoben uspeh je doživel tudi njihov prvi singel Ostajem jaka, ki je skupino lansiral na glasbeno sceno.

Prve skladbe so nastale konec leta 1997, ko sta se brat in sestra odločila, da pričneta skupno kariero. Pričela sta ustvarjati glasbo, ki sta je tudi najraje poslušala - power pop s čvrstimi elementi rocka. Hotela sta ustvariti glasbo, ki bi bila še najbolj podobna skladbam izvajalcev, kot so Skunk Anansie in Guano Apes. Zdaj, ko je album pred nami, lahko presodimo, v kolikšni meri so uspeli. Deset skladb so posneli v ljubljanskem Studiu Tivoli ter v zagrebškem Crno-bijelom svijetu. Ustvarili so edinstven zvok, v katerem se melodija prepleta z ostrimi riffi. Ritmi se izmenjujejo, klaviature pa ustvarjajo intimno atmosfero.

Njihovo najmočnejše orožje je vsekakor absolutna iskrenost v muziciranju. To je značilnost vseh skupin na začetku svojih glasbenih poti, Flare so to možnost izkoristili do skrajnih možnosti. V to nas prepričajo že uvodni takti prve skladbe Dimom u oči. Skozi intimo pesmi Pustinje, Posljednja želja, Čekanje in Doza ljubavi se Flare približajo bendom hrvaškega novega vala iz osemdesetih (Xenia, Cacadou Look). Najboljše pesmi na albumu pa so prav gotovo novi singel Srebrni, ter uspešnici Zaista in Ostajem jaka.

Na prvenec so uvrstili tudi slovensko verzijo pesmi Zaista, v prevodu nosi naslov Zares. Prav nič nas ne bi presenetilo, če bi bend s to skladbo tudi v Sloveniji pričel osvajati najvišja mesta glasbenih lestvic.

Album se je na tržišču pojavil v dveh različicah. Poleg normalnega CD formata bo v omejeni nakladi na voljo še plošča, vstavljena v okroglo žensko roza torbico. V njej bo poleg albuma še lak za nohte, vžigalice, zapestnica, obesek in notes. Že zdaj je povsem jasno, da bo to eno od najbolj idealnih daril za božične in novoletne praznike.

Foto: (c) Flare-band.com

Za Orto klub

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Flare - thumbnail

Flare