v rubriki dogodki:
.. / / / 25.11.2000

Osem let klobas

V četrtek, 30. novembra, bomo v Hound dogu priča koncertu ob osmi obletnici skupine Sausages (klobas). Koncert se bo pričel ob 21. uri, po koncertu pa bo bend svoj osmi rojstni dan praznoval kot vedno - do jutra.

"Dober rok'n'roll bend se kali pet let."
Čule, Sausages.

Biografija
Ustanovljeni so novembra 1992 v Ljubljani in vadijo v bežigrajski blokovski četrti BS3. Po dveh mesecih redne vadbe jih vržejo iz prostorov, ki so jih delili z godbo na pihala, ker naj bi bili preglasni, celo glasnejši od celega pihalnega orkestra. Kmalu postanejo priljubljeni med ljubljanskimi rugbyjaši, dijaki in študenti, hitro jih sprejme tudi klubska in pubovska scena. Igrajo v različnih zasedbah, vendar baza (Čule, Buco in Gaspardi) ostaja ista.

Bandu se leta 1995 pridruži pevec Goran Breščanski. Sausages imajo v tej zasedbi preko 200 koncertov, igrajo po vsej Sloveniji, nekaj koncertov pa imajo tudi v tujini. Redno jih spremlja pihalna sekcija, s katero posnamejo prvenec z enostavnim naslovom Sausages. Konec leta 1998 podpišejo pogodbo z založbo Dallas Records in čez nekaj mesecev izdajo že omenjeni album. Sledijo koncerti pod vodenjem legende slovenskega show-businessa Zdravka Topleka. V tem obdobju nastane tudi trši in bolj kitarski album To mi deli.

Za seboj imajo neverjetno koncertno kilometrino - kar okoli 400 koncertov - zaradi česar so postali svojevrstna klubska legenda v Sloveniji. Bili so tudi tisti, ki so s koncerti odpiral danes najpopularnejše klube v Ljubljani (Hound dog, Orto bar, Cutty sark ...). Letos smo jih lahko videli na Rock Otočcu, njihov nastop na tem festivalu pa smo lahko v celoti videli tudi na TVS v Sobotni noči.

V medijih so trenutno prisotni z angažirano pesmijo Poglej se v oči zadnje plošče To mi deli, za katero so pred kratkim posneli tudi videospot. Ta je nastal v produkciji Perfo production, ki ga je posnel in zrežiral vse bolj afirmirani Klemen Dvornik.

Pesem "Poglej se v oči" opisuje probleme brezciljnosti in otopelosti sodobnega mladega človeka. Trda, a še vedno melodična pesem je bila všeč tudi vodilnim na Uradu za droge, kjer so se odločili, da svojo letošnjo akcijo v okviru Tedna boja proti drogam (6.11.-11.11.2000) pospremijo s pričujočo pesmijo.

Zasedba:
Goran Breščanski - vokal
Marko Čulajevič - Čule (kitara)
Marko Paunovič (kitara)
Tomaž Gasparič - Gaspardi (bas kitara)
Martin Janežič - Buco (bobni)

Diskografija:
Od garaže do terase - 1998 (maksi singel)
Sausages - 1999
To mi deli - 2000

Nagrade: Zlati petelin 1998 za debitante leta

Videografija:
Od garaže do terase - 1998
Nimam moči - 1999
To mi deli - junij 2000
Poglej se v oči - november 2000

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.