v rubriki dogodki:
.. / / / 16.05.2009 12:48

Abd Al Malik na Drugi godbi

Jubilejni 25. mednarodni festival Druga godba se bo pričel 18. maja, v njegovem sklopu pa bo nastopil francoski glasbenik leta 2008 in eden od petnajstih ambasadorjev leta medkulturnega dialoga 2008 Abd Al Malik.

Poznavanje in spoštovanje Korana, filozofije, literature, poezije, ljubezni in družbene stvarnosti, obdane s problemi, ki jih imajo priseljenci in njihovi potomci, so teme, ki se jim Abd Al Malik posveča v svojih besedilih. To počne subtilno, v stilu preudarnega, a ne neobčutljivega pripovedovalca. Pripoveduje doživeto, globoko iz osrčja teme, ki jo obravnava in vedno usklajeno z glasbo. Giblje se od govorjene besede do hip hopa. Nedvomno ga kot umetnika zaznamuje usoda staršev kot priseljencev in nasilnega okolja predmestja, v katerem je preživel mladost.

Avtor glasbe petih skladb z zadnjega albuma Dante, ki ga bo predstavljal na festivalu Druga godba, je 75-letni skladatelj in pianist Gerard Jouannest, nepogrešljiv spremljevalec Jacquesa Brela in življenski sopotnik Juliette Greco, ki ravno tako sodeluje na zadnjem albumu Abd Al Malika.

Za Drugo godbo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Abd Al Malik /vir: Druga godba - thumbnail

Abd Al Malik /vir: Druga godba