v rubriki dogodki:
.. / / / 16.11.2001

1. slovenski Festival iger

Preživite 17. november 2001 v ljubljanski Festivalni dvorani ob celodnevnem igranju družabnih iger na prvem letnem Festivalu iger.

Če ste mislili, da se svet zabave in druženja ob igranju namiznih družabnih iger konča pri klasičnih igrah, kot je "Človek, ne jezi se", boste prijetno presenečeni na novem družabnem dogodku, Festivalu iger. 17. novembra 2001 se bo v Festivalni dvorani v Ljubljani od 10-19h odvijal prvi Festival iger, dan druženja in zabave za otroke in starše, stare in mlade, študente in učence, družine in posameznike.

Slovenske družine, ki večino prostega časa gledajo televizijo, bodo na Festivalu iger lahko odkrivale igralne svetove enostavnih ali zapletenih, predvsem pa zabavnih namiznih družabnih iger za vso družino. In teh ni malo, saj bo vsakdo lahko preskusil katerokoli od številnih novih družabnih iger. Igrali boste lahko zbirateljske tekmovalne igre s kartami, namizne miselne igre po domišljijskih romanih ter strateške namizne igre s figuricami. Nekatere od njih bodo na prvem slovenskem Festivalu iger predstavljene prvič v Sloveniji, sočasno s premiernimi predstavitvami po Evropi in svetu.

Prvič bo na Festivalu iger pod pokroviteljstvom revije PIL v Sloveniji organiziran tudi veliki turnir v izjemno popularni igri s kartami Pokémon. Ljubitelji elektronske zabave pa bodo lahko po mili volji preigravali igralne konzole Game Boy Advance in Nintendo 64 z najnovejšimi igrami.

Dogodke, kot je Festival iger, dobro poznajo že vrsto let v ZDA in zahodni Evropi, kjer so izjemno popularni. V nemškem Essnu tovrsten festival obišče v štirih dneh tudi do 150.000 obiskovalcev. Slovenski Festival iger 17. novembra ne bo prodajni ali sejemski dogodek, kjer si obiskovalci lahko le ogledajo izdelke. Vse igre, ki bodo predstavljene, bodo obiskovalci lahko od jutra do večera preizkušali ali pa se udeležili tekmovalnega turnirja z nagradami.

Igranje vseh iger in prijava na vse turnirje bo brezplačna, nagrade za udeležence pa bodo prispevali založniki in uvozniki iger. Vsi obiskovalci Festivala iger bodo sodelovali v veliki nagradni igri, predstavljene igre pa bodo naprodaj po promocijskih cenah. Več informacij (celoten program, prijave, informacije o nagradah ...) o Festivalu iger dobite na naslovu www.laserplus.si/igre/festival.html.

Organizator dogodka je podjetje Laser plus ob pomoči podjetja I.R.T.S., pokrovitelja pa trgovini Črna luknja iz Ljubljane in Final fantasy iz Kopra; medijski sponzorji so revije PIL, PIL plus, Joker ter radijska postaja Radio HIT.

Za Festival iger

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.