v rubriki dogodki:
.. / / / 25.01.2010 22:22

Jarboli v Ljubljani in Tolminu

Jarboli, ki bodo v četrtek, 28. januarja nastopili v Menzi pri koritu na Metelkovi in v petek, 29. januarja v Multimedijskem centru MinK v Tolminu, so kultna srbska skupina, ki se je v zgodovino zapisala s svojim edinstvenim zvokom. Doslej so izdali sedem albumov in postali eden najbolj zaželenih bendov na srbskih tleh.

Skupino so v zacetku devedesetih v Beogradu osnovali Boris Mladenović (kitara,vokal), Žolt Kovač (bas), Daniel Kovač (kitara,vokal) in Nemanja Aćimović (bobni). Kasneje se jim je kot peta članica pridružila še Sonja Lončar (klavir, analogni sintisajzerji).
Člani zasedbe sodelujejo pri različnih glasbenih skupinah, kot so Sila, Lira Vega, Veliki Prezir, klavirski duo LP, Jesenji Orkestar, idr. Posebno mesto imajo tudi na nekoč kultnem beograjskem Radiu B92, pri katerega založbi so izdali tudi najvec svojih albumov.
Od leta 2007 so postali nepogresljivi pri razvoju in produkciji novega vala srbskih bendov, imenovanega »Nova srbska scena«, ki deluje pod okriljem beograjske založbe Odličan hrčak.

Trenutno delajo na novem studijskem albumu, ki naj bi izsel letos spomladi ali jeseni.

Za Menzo pri koritu in MinK

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

/vir: Tomo Pan - thumbnail

/vir: Tomo Pan