v rubriki dogodki:
.. / / / 11.01.2011 12:00

Prvi potrjeni nastopajoči za 12. Exit

Kanadska indi-rock senzacija Arcade Fire bo ena od nosilcev 12. festivala Exit, ki bo letos potekal od 7. do 10. julija na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu. Dance Arena, priljubljeno zbirališče pristašev elektronske glasbe, bo gostila enega najboljših svetovnih DJ-jev Tigo, starega prijatelja festivala Jamesa Zabielo in domačega hit-mejkerja mednarodnega kova, Gramophonedzie. Ljubitelji new-rave estetike pa bodo uživali v pesmih iz novega albuma skupine Hadouken!.

Arcade Fire, kanadski rock band, ki ga vodita zakonca Win Butler in Régine Chassagne, je pozornost občinstva in kritikov pritegnil leta 2004 z nagrajenim prvencem Funeral. Album Neon Bible iz leta 2007 je zapečatil njihov status in razširil bazo fanov in kritikov, lanskoletni album The Suburbs pa jih je dokončno izstrelil v zvezdnato orbito indi-rocka. Med številnimi nagradami in priznanji so najbolj sveže nominacija za najboljši album 2010 Q magazina, MTV evropske glasbene nagrade, medtem ko se The Suburbs poteguje za album leta na grammyjih 2011. Poleg vseh hvalospevov je najbolj impozanten njihov scenski nastop, ko si sedem članov banda podajal kar 16 različnih inštrumentov.

Prav tako iz Kanade prihaja DJ in producent Tiga, legenda elektro-pop in house zvoka, ki so mu svetovni sloves prinesli remiksi za Scissor Sisters, Felix Da Housecat, LCD Soundsystem in Boys Noize. Poleg omenjenega, bo Dance Areno ogrel domači klubski heroj Gramophonedzie, avtor poletnega hita Why Don’t You, ki se je uvrstil na vse evropske lestvice, medtem ko ima spot za omenjeno pesem na youtubu skoraj 5 milijonov ogledov! Ljubljenec obiskovalcev festivala Exit, mladi producent in DJ, James Zabiela, ki je znan po svoji neverjetni tehniki in hitrosti menjevanja house, breakbeat in techno ritmov, načrtuje da že tretjič zapored «pretrese» obiskovalce festivala Exit.

Da Exit zna prepoznati potencial, potrjuje uspeh mladega britnskega banda, ki je festivalski oder imenovan Elektrana že obiskal pred dvema letoma, takrat kot DJ set – Hadouken!. Letos na Fusion Stage prihajajo v polni zasedbi in z repertoarjem iz novega albuma, ki so ga napovedali za začetek letošnjega leta.

Prodaja vstopnic

Za 12. festival Exit, ki bo potekal od 7. do 10. julija, je trenutno na voljo omejeno število super ugodnih vstopnic: 4-dnevna vstopnica za festival + kamp + avtobusni prevoz = 59€! Le najhitrejši glasbeni navdušenci si svojo vstopnico za najboljši festival Jugovzhodne Evrope lahko zagotovijo le na Exitovem pooblaščenem prodajnem mestu v Ljubljani.

Organizatorji festivala v Novem Sadu opozarjajo, da bo končna cena vstopnice za festival in kamp junija znašala 118€, cena paketa z dodanim avtobusnim prevozom pa 177€. 4-dnevno unikatno festivalsko vzdušje in nastope številnih svetovnih glasbenih zvezd si najbolj zvesti obiskovalci lahko omislijo že za ceno dveh povprečnih koncertov doma ali v tujini.

http://www.supratravel.si/
http://www.facebook.com/exitslo

Miha Rekar - avatar

Miha Rekar / mr.si

Redaktor ŽVPL, ki je od 02.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 73 člankov.

The Arcade Fire - thumbnail

The Arcade Fire