v rubriki dogodki:
.. / / / 11.04.2005

Vlado Kreslin z Malimi bogovi na Orto festu

Vlada Kreslina je večina njegovih oboževalcev ali zgolj poslušalcev vajena poslušati v Cankarjevem domu, različnih gledališčih in nekoliko bolj nerockerskih prizoriščih, pa čeprav Vlado že dvajset let dokazuje, da mu po žilah teče tudi rock...

In tako boste imeli vsi tisti, ki v Vladotovo rockersko izročilo dvomite, priložnost, da se prepričate, kako Vlado Kreslin zveni na odru najbolj zvenečega slovenskega rock kluba in to v sklopu najbrž našega najboljšega - in to ne le klubskega - glasbenega festivala.

Vlado bo z Malimi bogovi (Miro Tomassini, Gašper Peršl, Davor Klarič in Beno Prinat) predstavil skladbe z zadnje plošče Generacija, zagotovo pa bo zbrane razveselil tudi s starejšimi uspešnicami (morda kakšno še neobjavljeno) in morda kakšnim gostom. Spomnimo se - na zadnjem koncertu v Cankarjevem domu je gostil Vesno Zornik, Vlado Divljana, v Ljubljani pa je pogosto tudi njegov prijatelj Chris Eckman.

Vlado Kreslin je brez dvoma eden najboljših slovenskih glasbenikov, ki se ga je že časa delovanja prijel tudi vzdevek "legenda" in v četrtek, 14.4. bo v Ortu ta naziv zagotovo opravičil in navdušil zbrano občinstvo.

In čisto tako mimogrede - letos organizatorjem Orto festa uspeva nemogoče - v goste jim je uspelo pripeljati najmanj tri zares legendarne izvajalce in nekaj takšnih, ki bodo to še postali - Laibach, Partibrejkers in seveda Vlada Kreslina. Če bi mi pred enim letom kdo rekel ali obljubil, da bo lahko tri tako imenitne glasbene skupine videl na odru Orta, bi se mu smejal. Zato le pridite in se prepričajte na lastne oči!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Vlado - thumbnail

Vlado