v rubriki dogodki:
.. / / / 15.02.2001

Radyoyo Homebrew: Newcomers II

Tudi v drugem mesecu leta 2001 nadaljujemo s sistemom, ki je 'dancefloor friendly' in spet bo plesišče na razpolago vsem, ki vam je blizu hip hop, drum.n.bass, nu jazz, UK garage in vse ostale breakbeat orientirane zadeve. Ta teden (17.2.) se bodo predstavili že uveljavljeni mački in novi mulci na sceni.

/. JAMirko
JAMirko je ustanovitelj Radyoyo movementa in vodilni slovenski breaks & beats DJ. Rojen je bil leta 1971 v druzini z dolgoletno glasbeno tradicijo - ded je bil skladatelj in direktor ljubljanske Opere v prvi polovici stoletja, mama in brat sta klasicna pianista, JAMirko sam pa je diplomiran violinist, dolga leta zaposlen v Slovenski Filharmoniji. Poleg klasicne glasbene izobrazbe se je JAMirko kot bobnar kalil tudi v jazz-funk kolektivu HEAVY LES WANTED (LP Heavy Les Wanted 95), katerega ustanovitelj je.

Kot DJ nastopa ze dolga leta in je eden prvih slovenskih breakbeat & drum.n.bass DJ-jev, ki je v preteklosti gostoval v klubih kot so: Palma, Nexus, K4, Metropol & Ambasada Gavioli. 333 Old Street (London), Flex (Dunaj), Aquarius, Tvornica, Lapidarij, Mocvara (Zagreb), Makaki, Hip Hop Music Club (Italija) in na open air eventih Aquatica 98+99, Space Night 99+2000 in drugih.

Od leta 1996, ko sta JAMirko in Zeds startala z radijsko oddajo Radyoyo (106.4fm) sta oba DJ-ja, z njima pa tudi omenjena oddaja tista, ki je postavila temelje za slovensko breakbeat sceno kot prva taka oddaja na nasih tleh. Ze striri leta vsak cetrtek zvecer (od 16/01 ob torkih od 21h do 01h in cetrtkih od 23h do 01h) na frekvenci 106.4fm ponuja striri ure kvalitetne glasbe, ki ima za osnovo breakbeat. Iz radijskih oddaj je zadeva kmalu prerasla v klubske vecere - prvi event pod skupnim imenom Radyoyo se je zgodil l.97 v klubu Channel Zero, kasneje pa so se veceri nadaljevali v K4, Creamu , Propagandi in HipHopu, trenutno pa smo v ljubljanskem klubu SubSub. JAMirkov stil DJ-janja je tezko opisljiv - vrti, da zabava in hkrati vzgaja, predvsem pa je zelo dancefloor friendly. Zacel je s funkom in acid jazzom, dandanes pa vrti predvsem drum.n.bass, breakbeat garage in siroko selekcijo rare grooveov, funka vcasih tudi reggaeja. JAMirko je resident DJ vseh Radyoyo vecerov.

/. KoLTeK
Je dolgoletni clan Radyoyo ekipe - koncal je studij na ljubljanskem AGRFT / smer dramska igra, kot DJ pa se od nekdaj navdusuje za temnejso plat drum.n.bassa in je v preteklosti vrtel na vseh Radyoyo vecerih, Space Night 98/99, Kunigunda 99 in v klubih K4, Cream, Propaganda, Flex, Pekarna, Aquarius, Tvornica itd, gostoval pa je tudi v klubu EXXL v Beogradu.

/. PIER
Pier se je pridruzil Radyoyo ekipi v letu 97 da bi pomagal pri radijski oddaji, kmalu pa nastopil tudi kot DJ na klubskih vecerih. Od nekdaj ljubitelj reggaeja je v zacetku 'vinyl kariere' vrtel drum.n.bass, danes se specializira tudi za celoten downtempo spekter - z vplivi jazza, soula, duba in hiphopa.

/. BUGI
je doma iz okolice Kranja, star je 21 let in se je po koncani mednarodni maturi na bezigrajski gimnaziji vpisal na ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Z drum & bassom se je prvic srecal l.97 na Metalheadz veceru v Amsterdamu in takoj ugotovil, da je to glasba, ki jo isce. Kasneje se zacne zanimati tudi za ostale breakbeat zvrsti, z dj-janjem pa je startal predlansko pomlad, se kmalu pridruzil Radyoyo ekipi in se specializiral za zelo dancefloor friendly, jazzy in funky drum.n.bass.

/. MONGO
je DJ, ki ga nekateri poznajo pod imenom Maestro (ko vrti hiphop), v zadnjem casu pa se mlad in talentiran ljubljanski DJ navdusuje za nove zvoke, ki prihajajo iz Velike Britanije. Nu jazz, breakbeat garage in 2step UK garage so zadeve, ki jih bo predstavil na svojem premiernem setu.

vrata odpremo ob 22.00.
vstopnina do 24h 1100, po 24h 1500

Za Radyoyo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Rady - thumbnail

Rady