v rubriki dogodki:
.. / / / 12.03.2009 00:36

Red Five Point Star v Gala hali

Red Five Point Star bodo svojo mesec dni trajajočo turnejo po Južnoafriški republiki zaključili v petek, 13. marca 2009, s predskupino Kreshesh Nepitash, v domači Gala hali.

Red Five Point Star so nastali maja leta 1998 v Trbovljah. So produkt takratne poplave hardcore bendov, ki so poleg Not the same, C.O.R., Request Denied in drugih predstavljali mocno lokalno sceno, ki se je zaokrožila v delovanje društva THC (Trbovlje Hard Core). Po letu 2000 je njihov punk rock izraz pricel pridobivati navdih Jamajke. Prva zasedba kitare, bobna in basa je v skladu s spreminjanjem stila pocasi narašcala v današnjo zasedbo, ki poleg kitare, bobna in basa šteje še dve trobenti, pozavno in klaviature.

Skupina se je po razširitvi intenzivno usmerila v ska ritme, navdih pa je iskala v razlicnih zvrsteh glasbe (Pink Floyd, The Living End, Frank Sinatra, New York Ska-Jazz Ensemble...). V zadnjem casu so postali tudi koncertno vedno bolj dejavni. Obredli so že vecino slovenskih vasi, nekajkrat gostovali na Hrvaškem, v Avstriji, igrali na festivalih Rock Otocec (2001 in 2003), Soca Reggae Riversplash v Tolminu (2003), in Trenchtown festivalu v Srbiji (2001).

Tri njihove skladbe so se poleg skladbe The Authentics in Caddies znašle na kompilacijskem plošcku Pick up Ska 2002, ki je izšel pri metelkovski založbi KAPA Publishing House, glasbo pa so prispevali tudi kratkometražnemu filmu 'Pot k strpnosti' Urada RS za mladino v okviru organizacije delavnic Vsi drugacni, vsi enakopravni. Skupina svojo glasbo opisuje kot »dirty ska«, saj v ciste jamajške ska ritme vnašajo elemente punka, rocka, rockabillya, swinga, jazza.

Za Gala halo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Red Five Point Star koncertni plakat - thumbnail

Red Five Point Star koncertni plakat