v rubriki dogodki:
.. / / / 29.07.2004

Reggae ska festival v Bazenu

V kranjskem Izbruhovem kulturnem bazenu bodo v petek, 30.7., v živo pomešali reggae in ska s skupinami Antenat, Genetic in Red five point star. Antenat je mlada hrvaška skupina, ki se zaradi različnih primesi označuje kar kot sub reggae. Delujejo

od leta 97, trenutno pa so v studiju Red Light posneli svojo prvo ploščo, sestavljeno iz 17 pesmi, ki sedaj čaka na izdajo. Teden nazaj pa so več kot solidno otvorili hrvaški reggae festival Seasplash.

www.antenat.com

Poleg njih pa bo njih pa se bodo na festivalu predstavili še eni mlajši upi hrvaške reggae scene, zagrebčani Genetic.

Domače barve bodo zastopaliRed five point star. Nastali so leta 1998 v Trbovljah. So produkt takratne poplave hardcore bendov, ki so poleg Not the same, C.O.R., Request Denied in drugih predstavljali močno lokalno sceno, ki se je zaokrožila v delovanje društva THC (Trbovlje Hard Core). Po letu 2000 je njihov punk rock izraz pričel pridobivati navdih Jamajke. Prva zasedba kitare, bobna in basa je v skladu s spreminjanjem stila počasi naraščala v današnjo zasedbo, ki poleg kitare, bobna in basa šteje še trobento, pozavno in klaviaturo. Skupina se je po razširitvi intenzivno usmerila v ska ritme, navdih pa je iskala v različnih zvrsteh glasbe (Pink Floyd, The Living End, Frank Sinatra, New York Ska-Jazz Ensemble...).

www.redfivepointstar.com

Za nameček pa še sound sistem Dub-Bud in Rasta.

Več o bazenu pa na: www.akd-izbruh.tk

Vabljeni!

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

red five point star - thumbnail

red five point star