v rubriki dogodki:
.. / / / 18.02.2010 21:22

Rototom Sunsplash reggae festival letos v Španiji

Po 16 letih je Rototom Sunsplash festival postal nejvečje evropsko reggae zbirališče, ki ga obišče kakih 16.000 tisoč ljudi iz 120 različnih držav. Festival je skozi množico spremljevalnih aktivnosti postal ambasador jamajške reggae scene in glasnik miru, človekovih pravic, napredka in pozitivnosti, z zavestnim namenom zgraditi nov - drugačen svet.

V zadnjem obdobju je bil festival soočen z netoleranco italjanske politike do tovrstnih vrednot in hkrati do vrednot drugačne multikulturne in večrasne družbe, zato se je festival letos seli v Španijo. Le ta se je pokazala kot bolj demokratična in odprta do kulturne raznolikosti in je tako idealno okolje, kjer lahko festival nadaljuje svojo tradicijo in hkrati ohranja pravice svojih obiskovalcev.

Po mesecih intenzivnega raziskovanja je festival za svojo novo lokacijo izbral mesto Bennicassim, ki leži na mediteranski obali in je 88 km oddaljen od Valencie ter gosti tudi enega večjih indie rock festivalov - "Fib"
Sedemnajsti Rototom Sunsplash festival bo tako potekal od 21. do 28. avgusta, izvajalci pa bodo znani v kratkem. Obdržal bo svojo dosedanjo obliko in bo poleg glasbenih dogodkov gostil še okrogle mize, raznovrstne tečaje, razstave, filme, dokumentarce, seminarje o meditaciji, holistične terapije in druge dejavnosti, večinoma organizirane s strani neprofitnih organizacij.
Cilj Rototom sunsplasha v novi fazi je ostati zvest svojemu zgodovinskemu izročilu ob novi lokaciji in dati priložnost španske reggae sceni da se razvije in premosti razdaljo med Evropo in Karibi.

Za Sunspslash

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Sunsplash /foto: Domen Repnik - thumbnail

Sunsplash /foto: Domen Repnik